BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Afgelopen zaterdag bij vuur&rook geweest en daar was een demo waar pastrami sandwiches werden uitgedeeld super lekker. Aangezien pastrami mijn interesse al had gewekt werd ik nu nog enthousiaster. Dus gelijk maar wat AllBrine color gekocht. Vandaag de brisket (gewonnen bij steakchef ) uit de vriezer gehaald en de pekel bereid, (800 gr AllBrine color op 8 liter water zoals de verpakking adviseert) deze is nu aan het koelen. Ik hoop de brisket morgen in de pekel te kunnen leggen. (Of mag dat ook als hij nog niet helemaal ontdooid is?) De Brisket is ongeveer 7 a 8 cm dik dus 7 / 8 dagen pekelen en dan verder verwerken. (voor iedere centimeter dikte een dag op advies van Vuur & Rook) De brisket is vrij groot dus misschien dat ik hen nog in twee?n snijd.

Hier wat foto's. De rest van foto's e.d. zal ik hier ook posten

1692ce59e5465a768b53328b8bb5ca9f.jpg


Ff kijken of het in de bak past

ceabdc2781e2698a94683b4115b067f6.jpg


f1179d91ef611761b6b468afffd6e5db.jpg

c6e894be1a5f55b87aa7e6d16955af73.jpg

1710a31943bd53a1f621de921e6f4156.jpg

d2296a7ab58875fe005aae9fa2c76c0d.jpg




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lijkt me een gaaf projectje, deze ga ik even volgen. Pastrami maken staat hier ook hoog op de todo :)
 
Ik ben heeeeel benieuwd.
 
Kost wat tijd maar dan heb je ook wat.... leuk project!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaaf project. Succes
 
Net de brisket getrimd, er ging nog aardig wat vet vanaf. De brisket in de pekel gelegd onder een snijplank verzwaard met de vijzel en de koeling in.

6a04196a9466bcb9461914fd388c29be.jpg

974c501a0747267fd47f0e758adbd4d0.jpg

6c0a2c3bebe40db8b9f005585ca6afa1.jpg

6225d469eba894c293fdb3519492b075.jpg

6bcf7d0be42d17f3430b7c7fdb32d1d8.jpg

3b12fe3ff288a2c540dd8416a5d85d33.jpg


Nu wachten tot volgende week donderdag / vrijdag. En dan 7 / 8  uur ontzouten. De temperatuur in de koelkast is mooi rond de 3 graden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De brisket ligt er morgenavond een week in maar ik kan duidelijk plekken zien waar de brine nog niet zijn werk gedaan heeft. Het grootste gedeelte is grijs gekleurd door de brine maar sommige stukjes zijn nog rood. Wat zeggen jullie? Nog wat langer laten liggen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb overigens nog een vraag omtrent botulisme. Ik maak gebruik van colorozozout (AllBrine color), de koeling is rond de 3 graden. Is er dan toch nog kans op botulisme? Ik lees dat je als je het product boven de 85 graden verhit het gevaar ook geweken is. Wat ik overigens zoiezo ga doen, roken en stomen. Ik wordt altijd een beetje zenuwachtig van zoiets


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Net het vlees even doorgesneden omdat het anders toch niet op de Q past. Ik heb het stuk op het dikste gesneden, een goed moment om te kijken hoever de brine is doorgedrongen. Er is goed te zien dat de brine nog niet helemaal is doorgedrongen dus ik laat het nog een dag of twee pekelen denk ik. Het pekelwater is rond de 2 graden. Hier wat foto's

eb26bad2fb066c54bf843224ba7f4308.jpg

5f61ec03030800509213245809261c60.jpg

1eff29431e63b32d3ba04273646a0dc6.jpg

d78cdb8e56c9463fd694de575e2ecfdb.jpg

ba775fc98d49b5d9889676ee5f093a67.jpg

ad1c14802cd1da3a181250f01cb89ec0.jpg

fbe0fd7e1a5a52d1d06b507d622f49e8.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vananacht de brisket uit de pekel gehaald en afgespoeld en 8 uurtjes in water in de koeling gezet. (Om te ontzouten) Vanmorgen de stukken op de Q gelegd (107 graden) om ze te garen tot 65 graden, misschien dat ik een stuk tot 65 graden ga doen en een stuk tot 90. Ook ligt er een brood te reizen ( https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2006/10/new-york-deli-rye.html?m=1 )

b12d160b76e6f5823b700458b6faf3c0.jpg

4d4b4754c317d7160af9f334ed9e279c.jpg

eae3e18f345c2713740c7b3ded4f09e3.jpg

004b54822bd02f03de1d2a469c1fc5da.jpg

a6095ce154d2ad5d7646a870d317e7cf.jpg

9409ed5c63e07dab97e5449fe45a2a90.jpg

13d402bdf0ba1ea3ee16199a4eec3467.jpg

66eb8731ce16d1c5001afa1d94e4936d.jpg

ee4bff35dd42c3ed7248e0f4d5a39490.jpg

0a338ebc9d9c1a0157ad843608fe9123.jpg

a64765965b706267ce5d58e7df0b2a88.jpg

4086b87a4aa775b3d853a56a71cb56b1.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dit stuk met 66 graden eraf gehaald. En straks stomen tot 90 + graden. De rest laat ik op de Q door garen tot 90 graden.

Het vlees is mooi roze geworden.

f65f82bc1dcf5545e6f10b7c7588aaba.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaat mooi zo!
 
Hier het eindresultaat. We vonden de stukken die tot 90 graden op de Q gelegen hadden het lekkerst. Het gestoomde stuk was wat droog. Maar dit komt wellicht omdat dit stuk minder vet had. De vette stukken waren het smakelijkst. Erg lekker. Hier nog wat foto's

ebb371213f4dc4b8e0e7feb739a7da50.jpg

6ac7db957fa6d66be59e4001d3f97e3b.jpg

dca1eda9903e7c0292743a977d4b45ce.jpg

9f89b6cba2030eba73e4e9774ba39e66.jpg

5063f97cedc5ba8cca228ae2eb8154e7.jpg

b4af1015c3a8038324a4e084a2deb8e3.jpg

d763222c1528c448db68e96869a773b5.jpg

4f1f0384a8fe1bc4a78f57c5b545e0bc.jpg

47eef252c7f7581fc11688003bcff8e7.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan