BasBQ
Beef en Steak

Pastrami beef ribs

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.854
Vandaag mochten mijn beef ribs die 5 dagen in de pastramipekel hadden gestaan op de Weber Summit Charcoal.

213ff818d7fa928fb132ee50b0a2de0a.jpg


Ik heb ze ingewreven met een mix van NOSKOS the Steak en korianderzaad. Mijn steakrub doet het goed op beef ribs, maar pastrami heeft ook altijd korianderzaad aan de buitenkant. Dat wilde ik dus ook.

b3e4dab63b477b12be9bdc312f7369a3.jpg


De Weber Summit Charcoal (WSC) gevuld met houtskool en met het gaspitje aangestoken. Superhandig!
Wat eiken erbij en gaan.

9681cd0c445ddd226c1cd09f2e1569c7.jpg


Na een uur of vijf ingepakt met the usual suspects, boter, suiker en honing. Daarlaten garen tot 93?C. Even laten rusten. Het leek een gewoon stuk beef ribs. Totdat ik het aansneed

a1850f3e478fceaaeb677e6aba20dfc9.jpg


Lekker met een lik mosterd en wat brood
 
Ziet er heel mooi uit.
 
WoW dat ziet er goed uit. Heb je voor de pekel nog een speciaal zout gebruikt Dennis? De kleur is zo mooi rood gebleven.
 
Heerlijke foto, denk dat ik dat ook wel lust. :-? :)
 
Over Foodporn gesproken Dennis, die laatste foto is wel heel erg sappig en sexy! Heb je dit zo warm gegeten of lukte het om te laten rusten, afkoelen en straks op een broodje met grove mosterd?
 
Prachtig, inderdaad die laatste foto, Wauw
 
Ziet er top uit, prachtige kleur van het vlees!
 
In de pekel is colorozo gegaan. Het is mijn versie van pastramipekel geworden. Het recept komt deze of volgende week op mijn blog te staan voor de liefhebbers.
 
@sander het had niet echt de tijd om af te koelen
 
Wat een lekkere foto zeg. Geweldig gewoon. Inderdaad foodporn, bah..............ik hou ervan
 
Ik zag hem al op insta voorbij komen en nu weer opnieuw: wauw, wat een resultaat!

5 uur is trouwens wel snel! Van het weekend deed ik er nog 10 of 11 uur over om beefribs op 93 graden te krijgen. Draagt de pekel bij aan een snellere garing?
 
Ziet er weer geweldig lekker uit. Ben wel benieuwd waarom je de silverskin en het vet hebt laten zitten.
 
Ik heb hem na vijf uur ingepakt. Heeft er een uur of zeven over gedaan in totaal. En ik heb het folie deel op hogere temperatuur gedaan.
 
Vet en vliesje heb ik laten zetten omdat het toch low & slow gaat en wel weg smelt.
 
Thx voor je antwoord. Had gehoord dat je beter vliezen ed kon verwijderen voor het pekelen. Zodat het beter in kan trekken. Maar dat zal dan wel alleen gelden voor korte pekeltijden.
 
Zier er heel erg lekker uit maar ik denk iets voor de echte liefhebber. De meesten die met hun ogen eten en niet houden van rare gebakken zouden dit niet durven eten denk ik.
 
Dit heeft er 7-8 uur op gelegen. Daar is niets rare?s aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan