BasBQ
Beef en Steak

Pastrami beef ribs

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
Vandaag mochten mijn beef ribs die 5 dagen in de pastramipekel hadden gestaan op de Weber Summit Charcoal.



Ik heb ze ingewreven met een mix van NOSKOS the Steak en korianderzaad. Mijn steakrub doet het goed op beef ribs, maar pastrami heeft ook altijd korianderzaad aan de buitenkant. Dat wilde ik dus ook.



De Weber Summit Charcoal (WSC) gevuld met houtskool en met het gaspitje aangestoken. Superhandig!
Wat eiken erbij en gaan.



Na een uur of vijf ingepakt met the usual suspects, boter, suiker en honing. Daarlaten garen tot 93?C. Even laten rusten. Het leek een gewoon stuk beef ribs. Totdat ik het aansneed



Lekker met een lik mosterd en wat brood
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.284
WoW dat ziet er goed uit. Heb je voor de pekel nog een speciaal zout gebruikt Dennis? De kleur is zo mooi rood gebleven.
 

Sander72

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.610
Over Foodporn gesproken Dennis, die laatste foto is wel heel erg sappig en sexy! Heb je dit zo warm gegeten of lukte het om te laten rusten, afkoelen en straks op een broodje met grove mosterd?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.226
Prachtig, inderdaad die laatste foto, Wauw
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
In de pekel is colorozo gegaan. Het is mijn versie van pastramipekel geworden. Het recept komt deze of volgende week op mijn blog te staan voor de liefhebbers.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
@sander het had niet echt de tijd om af te koelen
 

basv88

Stoker
 
 
 
Berichten
457
Ik zag hem al op insta voorbij komen en nu weer opnieuw: wauw, wat een resultaat!

5 uur is trouwens wel snel! Van het weekend deed ik er nog 10 of 11 uur over om beefribs op 93 graden te krijgen. Draagt de pekel bij aan een snellere garing?
 

Eddy6844

Sprokkelaar
Berichten
25
Ziet er weer geweldig lekker uit. Ben wel benieuwd waarom je de silverskin en het vet hebt laten zitten.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
Ik heb hem na vijf uur ingepakt. Heeft er een uur of zeven over gedaan in totaal. En ik heb het folie deel op hogere temperatuur gedaan.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
Vet en vliesje heb ik laten zetten omdat het toch low & slow gaat en wel weg smelt.
 

Eddy6844

Sprokkelaar
Berichten
25
Thx voor je antwoord. Had gehoord dat je beter vliezen ed kon verwijderen voor het pekelen. Zodat het beter in kan trekken. Maar dat zal dan wel alleen gelden voor korte pekeltijden.
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.047
Zier er heel erg lekker uit maar ik denk iets voor de echte liefhebber. De meesten die met hun ogen eten en niet houden van rare gebakken zouden dit niet durven eten denk ik.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.639
Dit heeft er 7-8 uur op gelegen. Daar is niets rare?s aan.
 
Bovenaan Onderaan