- Berichten
- 396
In mexio kan je dus een Paloma cocktail drinken ... dit kan je ook gewoon anders maken (en beter dus)
Een paloma is dus:
- pompelmoes
- limoen
- tequila
- soda of bruisend water
- eventueel suikersiroop en/of guave
Dit gaan w dus licht anders doen
Voor 2 (het is een beetje afhankelijk van de grootte en hoeveelheid soda je wenst)
- 2 pompelmoezen
- 3 limoenen
- zo een 40ml tequila (mag gerust meer zijn), ik drink geen witte rum of witte tequila, als het niet bruin ziet moet ik het niet hebben !
- soda
- suiker
- zout
- suikersiroop
Pompelmoes en citroen halveren, van 1 halve citroen 3-4 schijfjes snijden en suiker erop doen
Bbq aanzetten kan je ondertussen doen, zo een 200-220 graden had ik em staan en grillen maar
Ja bizarre setup, maar we gingen nadien nog even pizza maken
Kreeg niet echte grillmarks, misschien iets te snel afgehaald, maar kon zo geen kwaad. Alles op de schotel, deksel toe en had een paar rookhoutjes in de briketten gesmeten. Zo nog 10-15 minuten laten staan
Dan naar binnen even vlug wat nachos met kaas en paprika erop gemaakt, 1ntje naar binnen, de andere naar buiten ... Uiteraard met de verplichte veiligheids birkenstocks aan !
Ondertussen alles uitpersen. Laat best wel even afkoelen, want kan wel warm zijn en zeker voorzichtig zijn als er suiker aan de zijkant zit !. Eventueel met een huishoudpapiertje vastnemen ofzo
Dan na de limoen en pompelmoes tequila erbij en dan ook de suikersiroop naar believen
Vlug even driepvries in
Glazen alvast klaargezet
Tegen dat de nachos klaar waren, lengsel er in en dan bruisend water bij (hier van de sodastream).
Wij gebruiken standaard van die zeer grote vierkante blokken, koelt beter. Uiteraard moest ik weer wat kunnen knoeien
En het resultaat ....
En dit was lekker, ik proefde toch ook iets van rooksmaak erin. Mijn vrouw en citrusvruchten werkt niet, maar dit heeft ze toch leeggedronken en mocht ik nog maken
Volgende keer ga ik wel wat hoger qua temperatuur zodat er misschien meer karamelisatie is
Een paloma is dus:
- pompelmoes
- limoen
- tequila
- soda of bruisend water
- eventueel suikersiroop en/of guave
Dit gaan w dus licht anders doen
Voor 2 (het is een beetje afhankelijk van de grootte en hoeveelheid soda je wenst)
- 2 pompelmoezen
- 3 limoenen
- zo een 40ml tequila (mag gerust meer zijn), ik drink geen witte rum of witte tequila, als het niet bruin ziet moet ik het niet hebben !
- soda
- suiker
- zout
- suikersiroop
Pompelmoes en citroen halveren, van 1 halve citroen 3-4 schijfjes snijden en suiker erop doen
Bbq aanzetten kan je ondertussen doen, zo een 200-220 graden had ik em staan en grillen maar
Ja bizarre setup, maar we gingen nadien nog even pizza maken
Kreeg niet echte grillmarks, misschien iets te snel afgehaald, maar kon zo geen kwaad. Alles op de schotel, deksel toe en had een paar rookhoutjes in de briketten gesmeten. Zo nog 10-15 minuten laten staan
Dan naar binnen even vlug wat nachos met kaas en paprika erop gemaakt, 1ntje naar binnen, de andere naar buiten ... Uiteraard met de verplichte veiligheids birkenstocks aan !
Ondertussen alles uitpersen. Laat best wel even afkoelen, want kan wel warm zijn en zeker voorzichtig zijn als er suiker aan de zijkant zit !. Eventueel met een huishoudpapiertje vastnemen ofzo
Dan na de limoen en pompelmoes tequila erbij en dan ook de suikersiroop naar believen
Vlug even driepvries in
Glazen alvast klaargezet
Tegen dat de nachos klaar waren, lengsel er in en dan bruisend water bij (hier van de sodastream).
Wij gebruiken standaard van die zeer grote vierkante blokken, koelt beter. Uiteraard moest ik weer wat kunnen knoeien
En het resultaat ....
En dit was lekker, ik proefde toch ook iets van rooksmaak erin. Mijn vrouw en citrusvruchten werkt niet, maar dit heeft ze toch leeggedronken en mocht ik nog maken
Volgende keer ga ik wel wat hoger qua temperatuur zodat er misschien meer karamelisatie is