Beef en Steak

Paloma met een twist

 
 

cricque

Stoker
Berichten
396
In mexio kan je dus een Paloma cocktail drinken ... dit kan je ook gewoon anders maken (en beter dus)

Een paloma is dus:
- pompelmoes
- limoen
- tequila
- soda of bruisend water
- eventueel suikersiroop en/of guave

Dit gaan w dus licht anders doen

Voor 2 (het is een beetje afhankelijk van de grootte en hoeveelheid soda je wenst)
- 2 pompelmoezen
- 3 limoenen
- zo een 40ml tequila (mag gerust meer zijn), ik drink geen witte rum of witte tequila, als het niet bruin ziet moet ik het niet hebben !
- soda
- suiker
- zout
- suikersiroop

IMG_2756.jpg
IMG_2757.jpg


Pompelmoes en citroen halveren, van 1 halve citroen 3-4 schijfjes snijden en suiker erop doen

IMG_2758.jpg


Bbq aanzetten kan je ondertussen doen, zo een 200-220 graden had ik em staan en grillen maar


IMG_2759.jpg
IMG_2760.jpg


Ja bizarre setup, maar we gingen nadien nog even pizza maken

IMG_2760.jpg
IMG_2761.jpg


Kreeg niet echte grillmarks, misschien iets te snel afgehaald, maar kon zo geen kwaad. Alles op de schotel, deksel toe en had een paar rookhoutjes in de briketten gesmeten. Zo nog 10-15 minuten laten staan

IMG_2763.jpg


Dan naar binnen even vlug wat nachos met kaas en paprika erop gemaakt, 1ntje naar binnen, de andere naar buiten ... Uiteraard met de verplichte veiligheids birkenstocks aan !

IMG_2764.jpg


Ondertussen alles uitpersen. Laat best wel even afkoelen, want kan wel warm zijn en zeker voorzichtig zijn als er suiker aan de zijkant zit !. Eventueel met een huishoudpapiertje vastnemen ofzo

IMG_2766.jpg
IMG_2767.jpg


Dan na de limoen en pompelmoes tequila erbij en dan ook de suikersiroop naar believen

IMG_2768.jpg


Vlug even driepvries in

Glazen alvast klaargezet

IMG_2774.jpg


Tegen dat de nachos klaar waren, lengsel er in en dan bruisend water bij (hier van de sodastream).
Wij gebruiken standaard van die zeer grote vierkante blokken, koelt beter. Uiteraard moest ik weer wat kunnen knoeien

IMG_2775.jpg


En het resultaat ....


IMG_2778.jpg



En dit was lekker, ik proefde toch ook iets van rooksmaak erin. Mijn vrouw en citrusvruchten werkt niet, maar dit heeft ze toch leeggedronken en mocht ik nog maken
Volgende keer ga ik wel wat hoger qua temperatuur zodat er misschien meer karamelisatie is

IMG_2758.jpg
 
Weer eens wat anders, mooi werk! 🍹
 
lijk me heul heul smerig :love:
 
Ik ben na m’n 30ste alleen wel gestopt met tequila, is eens zo goed fout gegaan 😅.
 
Grilled Lemon Lemonade goes Mexico, leuke variatie!
 
Heerlijk zo een Paloma op zijn tijd 🍹
Leuke creatieve bijdrage cricque 👌🏻
Volgende keer ga ik wel wat hoger qua temperatuur zodat er misschien meer karamelisatie is
De suiker hoef je er niet per se op te doen cricque, als je de citrus vruchten vol boven de kolen legt op het rooster en je erbij blijft om ze elke keer een kleine kwart slag te draaien heb je binnen enkele minuten mooie karamelisatie van de citrus vruchten. Ze kunnen best wat hebben 😀
 
Heerlijk zo een Paloma op zijn tijd 🍹
Leuke creatieve bijdrage cricque 👌🏻

De suiker hoef je er niet per se op te doen cricque, als je de citrus vruchten vol boven de kolen legt op het rooster en je erbij blijft om ze elke keer een kleine kwart slag te draaien heb je binnen enkele minuten mooie karamelisatie van de citrus vruchten. Ze kunnen best wat hebben 😀

Nog nooit fruit op het rooster gedaan, dus mij toch een beetje ingehouden ook qua temperatuur. Volgende keer gaan we "full out" en zal het zeker bij zo een 300 graden zijn (of meer) :).
 
Nog nooit fruit op het rooster gedaan, dus mij toch een beetje ingehouden ook qua temperatuur. Volgende keer gaan we "full out" en zal het zeker bij zo een 300 graden zijn (of meer) :).
extreem heet hoeft het niet te zijn.

Temperatuur waarop karamellisatie begint:

  • Suikers karamelliseren vanaf ongeveer 160°C tot 180°C.
  • Voor fruit specifiek: het sap begint al te karamelliseren rond 150°C, afhankelijk van het suikergehalte.
  • Citrusfruit bevat veel water, dus het moet eerst een beetje uitdrogen voordat de suikers echt kunnen karamelliseren.
  • De BBQ op een hoge directe hitte in te stellen: denk aan een rooster van rond de 200–220°C. Is al voldoende 😀
 
Lekkere bezigheid met dat dorstige weer! Ziet er lekker uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan