- Berichten
- 3.153
Met belangstelling heb ik wat recente publicaties gelezen (o.a. van Noskos) over 2 verschillende typen Black Ranch houtskool.
Ik heb afgelopen jaren meerdere keren geproefd van vlees wat in een kamado was bereid waarin de "klassieke" Black Ranch houtskool werd gestookt.
Telkens kreeg ik er een vieze smaak van in mijn mond en ik bestempelde dit als een "chemische of dieselsmaak".
Naar nu blijkt is er ook een type Black Ranch met de naam "Marabu" , een houtskool uit Cuba en van een andere boomsoort, waarbij blijkbaar deze "bijsmaak" niet meer aanwezig is.
Dat is een prima bericht om te vernemen en ik zal deze informatie zeker ook delen met mijn bekenden waar ik geen fan was van hetgeen ik te proeven kreeg.
Ik ga ervan uit dat dit door meerdere forumleden ook al vastgesteld is, voor mij is het wat inhalen wat kennis daar ik hier zelf op de niet-keramische bbq's uitsluitend met kokosbriketten werk.
Ik heb afgelopen jaren meerdere keren geproefd van vlees wat in een kamado was bereid waarin de "klassieke" Black Ranch houtskool werd gestookt.
Telkens kreeg ik er een vieze smaak van in mijn mond en ik bestempelde dit als een "chemische of dieselsmaak".
Naar nu blijkt is er ook een type Black Ranch met de naam "Marabu" , een houtskool uit Cuba en van een andere boomsoort, waarbij blijkbaar deze "bijsmaak" niet meer aanwezig is.
Dat is een prima bericht om te vernemen en ik zal deze informatie zeker ook delen met mijn bekenden waar ik geen fan was van hetgeen ik te proeven kreeg.
Ik ga ervan uit dat dit door meerdere forumleden ook al vastgesteld is, voor mij is het wat inhalen wat kennis daar ik hier zelf op de niet-keramische bbq's uitsluitend met kokosbriketten werk.

