- Berichten
- 262
Kort geleden heb ik mijn eerste ervaringen met Pizza op BGE gedeeld. Ondanks dat de smaak die keer erg goed was, was ik niet blij met die sessie.
Deeg was te plakkerig waardoor ik pizza van de schep bijna op de steen moest duwen. Ook werd temp toen niet veel hoger dan 250 graden. Als je paar min meer geduld hebt levert dit overigens nog steeds lekkere pizza op.
Maar ik wilde meer. De aanschaf van de pizza steen en schep gaf mij al beelden van een volslanke (roodharige) kok die met een beetje deeg, wat kneed en ronddraai werk boven zijn hoofd niet alleen zijn gasten verbaast over de smaak maar tegelijk een show opvoert waardoor zij zich in Italie wanen.
Terug naar de realiteit. Heb twee dingen veranderd (achteraf weer vreselijk dom, maar goed heb het gedaan). Heb dit keer iets minder water gebruikt bij het maken van het deeg, en heb dit keer Ivotjes receptje voor deeg gemaakt.
Foto's volgen zo, eerst maar tekstueel mijn bevindingen:
Reacties, vragen en verbeteringen altijd welkom!
Pizzadeeg alla ivotje
Nog meer pizzadeeg, klaar voor het rijzen. Helaas geen foto gemaakt na het rijzen, maar het was een plaatje
Resultaat
Deeg was te plakkerig waardoor ik pizza van de schep bijna op de steen moest duwen. Ook werd temp toen niet veel hoger dan 250 graden. Als je paar min meer geduld hebt levert dit overigens nog steeds lekkere pizza op.
Maar ik wilde meer. De aanschaf van de pizza steen en schep gaf mij al beelden van een volslanke (roodharige) kok die met een beetje deeg, wat kneed en ronddraai werk boven zijn hoofd niet alleen zijn gasten verbaast over de smaak maar tegelijk een show opvoert waardoor zij zich in Italie wanen.
Terug naar de realiteit. Heb twee dingen veranderd (achteraf weer vreselijk dom, maar goed heb het gedaan). Heb dit keer iets minder water gebruikt bij het maken van het deeg, en heb dit keer Ivotjes receptje voor deeg gemaakt.
Foto's volgen zo, eerst maar tekstueel mijn bevindingen:
- Deeg was zeker droger, plakte niet meer (zo erg).
- Deeg was stugger, moeilijker in juiste vorm te krijgen, maar daardoor ook eruit te halen.
- Heb schep en steen voorzien van wat semola tegen plakken. Vriendin hielp me door wat semola op steen te doen voor dat ik pizza erop schoof. TIP: Gooi dit niet rechtstreeks uit pak op steen, maar netjes beetje in de hand en licht eroverheen strooien. Klinkt misschien logisch, maar ik was te laat. Hierdoor semola op plekken op steen die ik niet snel even weg kon schuiven behoorlijk zwart.
- Deeg was stugger, moeilijker in juiste vorm te krijgen, maar daardoor ook eruit te halen.
- Conclusie: Ik ga vooruit. Pizza was makkelijk op schep te krijgen en vakkundig op steen te leggen door schep weg te trekken.
Reacties, vragen en verbeteringen altijd welkom!
Pizzadeeg alla ivotje

Nog meer pizzadeeg, klaar voor het rijzen. Helaas geen foto gemaakt na het rijzen, maar het was een plaatje


Resultaat
