Beef en Steak

Oosters buikspek

Noah

Kooltjesharker
Berichten
112
Vandaag 1,2 kg buikspek op de Grill Guru gelegd. Deze heb in gisteren ingesneden en gemarineerd in sojasaus, gember, rode peper, bosui, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en ketjap manis en 5 spice kruiden. Na 24 uur marineren heb ik hem een uurtje of 5 met een paar blokjes kersenhout indirect gegaard op 125 graden tot een kerntemperatuur van 80 graden.

IMG_8810.jpeg

IMG_8813.jpeg

IMG_8814.jpeg

De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een stroperige saus/glaze waarmee ik de pork belly aan het eind heb afgelakt.

IMG_8817.jpeg


Het geheel werd geserveerd met basmatirijst met furikake en een ‘smashed cucumber salad’ met een dressing van rode peper, sojasaus, knoflook, rijstazijn, sesamolie, zout, koriander en sesamzaadjes.

Eindresultaat:

IMG_8819.jpeg
 
Tjonge, lekker zeg. bedankt voor het delen
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Dat ziet er goed uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Had behoorlijk wat over dus dat werd Báhn mì:

IMG_8827.jpeg


Niet zo authentiek en fancy als ik hem laatst op dit forum voorbij zag komen, maar daarom niet minder lekker! 😇

Broodje met mayo, roompaté, buikspek (even krokant gegrild op de Napoleon sizzle zone), koriander, ingelegde komkommer/radijs/wortel, rode peper en bosui.
 
Lekker....en nog meer lekker.
Opsters buikspek staat hier over 14 dgn weer op de planning.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Heeeeerlijk dit!! Buikspek toch altijd één van de meest smaakvolle stukjes vlees vind ik 😀
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
kan trouwens wel meedoen met het thema van deze maand genaamd Vettt lekker 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
kan trouwens wel meedoen met het thema van deze maand genaamd Vettt lekker 😉
Hahaha is zeker een idee! Maar ik merk dat mijn fotografische skills nog niet helemaal on point zijn dus ik krijg de gerechten nooit zo mooi op de foto als ik zou willen…. 😂
 
Hahaha is zeker een idee! Maar ik merk dat mijn fotografische skills nog niet helemaal on point zijn dus ik krijg de gerechten nooit zo mooi op de foto als ik zou willen…. 😂
Ik heb daar ook moeite mee.
vooral als het eten klaar is is het nu vaak al schemerig of donker, dan krijg ik de boel niet mooi op foto.

maar die Bahn Mi foto is oprecht mooi om mee deel te nemen ( vind ik 😉 )
Buikspek op brood vet lekkerder word het niet snel.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Heerlijk Noah!

Ik krijg gelijk zin in een broodje Bahn Mi 🤗

Ik ben laats barbaars geweest en had Tootsie Pork Steaks gemaakt.
Van de restjes steaks heb ik mij eigen verzonnen Bahn Mi gemaakt.
IMG_3203.jpeg
IMG_3231.jpeg
IMG_3232.jpeg

Op de Bodem lekker Roompatè gesmeerd daar bladsla op gedaan toen de gesneden Tootsie Pork Steak,daarboven op wat overgebleven tzatziki en lekkere piccalilly en toen wat augurken. Ik was blij verrast toen ik er een hap van had genomen, het smaakte verrekte lekker😊
Hahaha is zeker een idee! Maar ik merk dat mijn fotografische skills nog niet helemaal on point zijn dus ik krijg de gerechten nooit zo mooi op de foto als ik zou willen…. 😂
Wat Bob ook aangeeft. Gewoon insturen! Ik zelf ben daar ook geen held in Noah en ik heb ook geen fototoestel om echt echt scherpe foto’s te maken( gebeurd allemaal met mijn GSM)
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Heerlijk Noah!

Ik krijg gelijk zin in een broodje Bahn Mi 🤗

Ik ben laats barbaars geweest en had Tootsie Pork Steaks gemaakt.
Van de restjes steaks heb ik mij eigen verzonnen Bahn Mi gemaakt. Bekijk bijlage 81428Bekijk bijlage 81429Bekijk bijlage 81430
Op de Bodem lekker Roompatè gesmeerd daar bladsla op gedaan toen de gesneden Tootsie Pork Steak,daarboven op wat overgebleven tzatziki en lekkere piccalilly en toen wat augurken. Ik was blij verrast toen ik er een hap van had genomen, het smaakte verrekte lekker😊

Wat Bob ook aangeeft. Gewoon insturen! Ik zelf ben daar ook geen held in Noah en ik heb ook geen fototoestel om echt echt scherpe foto’s te maken( gebeurd allemaal met mijn GSM)
Die Tootsie Pork Steaks zien er ook heerlijk uit, die staan ook nog op mijn ‘to-Q-list’. 👌🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan