Beef en Steak

Oosters buikspek

Noah

Kooltjesharker
Berichten
109
Vandaag 1,2 kg buikspek op de Grill Guru gelegd. Deze heb in gisteren ingesneden en gemarineerd in sojasaus, gember, rode peper, bosui, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en ketjap manis en 5 spice kruiden. Na 24 uur marineren heb ik hem een uurtje of 5 met een paar blokjes kersenhout indirect gegaard op 125 graden tot een kerntemperatuur van 80 graden.

IMG_8810.jpeg

IMG_8813.jpeg

IMG_8814.jpeg

De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een stroperige saus/glaze waarmee ik de pork belly aan het eind heb afgelakt.

IMG_8817.jpeg


Het geheel werd geserveerd met basmatirijst met furikake en een ‘smashed cucumber salad’ met een dressing van rode peper, sojasaus, knoflook, rijstazijn, sesamolie, zout, koriander en sesamzaadjes.

Eindresultaat:

IMG_8819.jpeg
 
Tjonge, lekker zeg. bedankt voor het delen
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Dat ziet er goed uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Had behoorlijk wat over dus dat werd Báhn mì:

IMG_8827.jpeg


Niet zo authentiek en fancy als ik hem laatst op dit forum voorbij zag komen, maar daarom niet minder lekker! 😇

Broodje met mayo, roompaté, buikspek (even krokant gegrild op de Napoleon sizzle zone), koriander, ingelegde komkommer/radijs/wortel, rode peper en bosui.
 
Lekker....en nog meer lekker.
Opsters buikspek staat hier over 14 dgn weer op de planning.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Heeeeerlijk dit!! Buikspek toch altijd één van de meest smaakvolle stukjes vlees vind ik 😀
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
kan trouwens wel meedoen met het thema van deze maand genaamd Vettt lekker 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
kan trouwens wel meedoen met het thema van deze maand genaamd Vettt lekker 😉
Hahaha is zeker een idee! Maar ik merk dat mijn fotografische skills nog niet helemaal on point zijn dus ik krijg de gerechten nooit zo mooi op de foto als ik zou willen…. 😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan