Beef en Steak

Oosters buikspek

Noah

Kooltjesharker
Berichten
102
Vandaag 1,2 kg buikspek op de Grill Guru gelegd. Deze heb in gisteren ingesneden en gemarineerd in sojasaus, gember, rode peper, bosui, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en ketjap manis en 5 spice kruiden. Na 24 uur marineren heb ik hem een uurtje of 5 met een paar blokjes kersenhout indirect gegaard op 125 graden tot een kerntemperatuur van 80 graden.

IMG_8810.jpeg

IMG_8813.jpeg

IMG_8814.jpeg

De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een stroperige saus/glaze waarmee ik de pork belly aan het eind heb afgelakt.

IMG_8817.jpeg


Het geheel werd geserveerd met basmatirijst met furikake en een ‘smashed cucumber salad’ met een dressing van rode peper, sojasaus, knoflook, rijstazijn, sesamolie, zout, koriander en sesamzaadjes.

Eindresultaat:

IMG_8819.jpeg
 
Tjonge, lekker zeg. bedankt voor het delen
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Dat ziet er goed uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Terug
Bovenaan Onderaan