Wij (Zappa en Bonnie) zijn gek op oesters. Meedoen aan de fotowedstrijd was een mooie gelegenheid om te experimenteren met oesters op de mini-kamado.
Nodig:
? Oesters. Wij hadden 12 kleine, relatief goedkope oesters
? 4 plakjes wit casinobrood
? Roomboter
? Rasp van een sinaasappel en wat sap
? Rood uitje of sjalotje
? Snufje gedroogde dragon
? Zout en peper
En, heel belangrijk, een goede fles witte wijn. In dit geval hebben we geen mousserende wijn gekozen, die zou mogelijk wegvallen bij de boter en de sinaasappelrasp.
Korstjes van het brood snijden en platrollen met een deegroller (of fles).
Geplette brood insmeren met wat gesmolten boter en wat zout en peper erop strooien
In drie?n snijden (soldaatjes)
Roosteren op de bbq. Indirect op hoge temperatuur is het mooiste maar ik zat even zonder deflector en dan is het vooral uitkijken dat het brood en je vingers niet verbranden (auw :blush
.
Maak de oesters open, houd vooral je slagaders intact door van je af te werken.
Giet een klein beetje vocht af.
Smelt de roomboter weer en vermeng de boter met een plukje rasp (niet te veel!!), wat zwarte peper, 2 theelepeltjes sinaasappelsap, wat blaadjes dragon (gedroogde is prima) en 2 theelepeltjes zeer fijn gesneden ui.
Schep in iedere oester een lepeltje botermengsel en leg de oesters op de kamado. Ook nu weer: liefst indirect maar direct kan ook. Gebruik propjes aluminiumfolie om ze rechtop te zetten. Ze zijn goed als het vocht een ? twee minuutjes pruttelt. Een beetje glazig is juist lekker.
Dit was het resultaat.
Met de soldaatjes kan je dopen in het boter/vochtmengsel.
Nodig:

? Oesters. Wij hadden 12 kleine, relatief goedkope oesters
? 4 plakjes wit casinobrood
? Roomboter
? Rasp van een sinaasappel en wat sap
? Rood uitje of sjalotje
? Snufje gedroogde dragon
? Zout en peper
En, heel belangrijk, een goede fles witte wijn. In dit geval hebben we geen mousserende wijn gekozen, die zou mogelijk wegvallen bij de boter en de sinaasappelrasp.
Korstjes van het brood snijden en platrollen met een deegroller (of fles).
Geplette brood insmeren met wat gesmolten boter en wat zout en peper erop strooien
In drie?n snijden (soldaatjes)

Roosteren op de bbq. Indirect op hoge temperatuur is het mooiste maar ik zat even zonder deflector en dan is het vooral uitkijken dat het brood en je vingers niet verbranden (auw :blush


Maak de oesters open, houd vooral je slagaders intact door van je af te werken.
Giet een klein beetje vocht af.

Smelt de roomboter weer en vermeng de boter met een plukje rasp (niet te veel!!), wat zwarte peper, 2 theelepeltjes sinaasappelsap, wat blaadjes dragon (gedroogde is prima) en 2 theelepeltjes zeer fijn gesneden ui.

Schep in iedere oester een lepeltje botermengsel en leg de oesters op de kamado. Ook nu weer: liefst indirect maar direct kan ook. Gebruik propjes aluminiumfolie om ze rechtop te zetten. Ze zijn goed als het vocht een ? twee minuutjes pruttelt. Een beetje glazig is juist lekker.

Dit was het resultaat.
Met de soldaatjes kan je dopen in het boter/vochtmengsel.
