BasBQ
Beef en Steak

Oesters op de mini-kamado

 
 
 

Bonnie f

Vuurmaker
Berichten
87
Wij (Zappa en Bonnie) zijn gek op oesters. Meedoen aan de fotowedstrijd was een mooie gelegenheid om te experimenteren met oesters op de mini-kamado.

Nodig:
r9oqs9.jpg



? Oesters. Wij hadden 12 kleine, relatief goedkope oesters
? 4 plakjes wit casinobrood
? Roomboter
? Rasp van een sinaasappel en wat sap
? Rood uitje of sjalotje
? Snufje gedroogde dragon
? Zout en peper

En, heel belangrijk, een goede fles witte wijn. In dit geval hebben we geen mousserende wijn gekozen, die zou mogelijk wegvallen bij de boter en de sinaasappelrasp.

Korstjes van het brood snijden en platrollen met een deegroller (of fles).
Geplette brood insmeren met wat gesmolten boter en wat zout en peper erop strooien
In drie?n snijden (soldaatjes)
2itrh1c.jpg



Roosteren op de bbq. Indirect op hoge temperatuur is het mooiste maar ik zat even zonder deflector en dan is het vooral uitkijken dat het brood en je vingers niet verbranden (auw :blush:).
zmza6v.jpg



Maak de oesters open, houd vooral je slagaders intact door van je af te werken.
Giet een klein beetje vocht af.
10o1boo.jpg



Smelt de roomboter weer en vermeng de boter met een plukje rasp (niet te veel!!), wat zwarte peper, 2 theelepeltjes sinaasappelsap, wat blaadjes dragon (gedroogde is prima) en 2 theelepeltjes zeer fijn gesneden ui.
de4v38.jpg



Schep in iedere oester een lepeltje botermengsel en leg de oesters op de kamado. Ook nu weer: liefst indirect maar direct kan ook. Gebruik propjes aluminiumfolie om ze rechtop te zetten. Ze zijn goed als het vocht een ? twee minuutjes pruttelt. Een beetje glazig is juist lekker.
iqep03.jpg



Dit was het resultaat.
Met de soldaatjes kan je dopen in het boter/vochtmengsel.
10fs4z4.jpg



 
Dat ziet er top uit!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Ja die lust ik wel :)
 
Wow, we hebben er nieuwe toppers bij hier hoor!  :D
 
prachtige reportage, ziet er geweldig uit
 
Bedankt voor de complimenten.
En het leukste is; de oesters waren verrukkelijk. Hoewel ze maar kort op de bbq hebben gestaan kregen ze toch een subtiele rooksmaak.
 
Wow, ziet er super mooi uit
 
Lekker hoor!
 
Wat een heerlijke borrel en wat een schitterend plaatje.  :) !

Ik ben zelf niet zo dol op oesters maar wellicht dat ik ze zo wel lust.  :D!
 
Lekker hoor, oester van de Q. Binnenkort ook maar eens maken, heb nog een heerlijk recept met Pastis. Prachtige foto's overigens, waar schiet je die mee?
 
@McPeet
De camera is een Pentax K20D, al een beetje gedateerd maar doet het nog prima. De lens is een Pentax 16-50/2,8.
 
Mooie reportage Bonnie  B-)

Ik heb ze laatst ook voor het eerst gemaakt op het ei, bij de start van het oesterseizoen.
Leuk om te doen, en smakelijk.

Mac
 
Zappa zei:
@McPeet
De camera is een Pentax K20D, al een beetje gedateerd maar doet het nog prima. De lens is een Pentax 16-50/2,8.
Fijne camera, hebben we bij ons op de zaak ook 2 jaar gehad.
 
Dat ziet er puik uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan