- Berichten
- 104
Goedenavond allemaal,
Veluwsebob, bedankt voor het attenderen van deze topic haha.
Ik zal even kijken hoe ik dit het best kan beschrijven.. Nagelhout is een delicatesse uit het Oosten van Nederland. (Wij wonen in Zuid Oost Drenthe en voor de geïnteresseerden, ik ben diegene met de groene trui).
Het recept is natuurlijk ons geheim, bij de slager ben je al gauw 80-90 euro kwijt voor zo'n stuk.
Het wordt gemaakt van rundermuis, 2 stuks per koe (bij de bil).
We gaan dit licht koken tot het licht is dicht geslagen en hierna gaan we het met de 'geheime kruiden' insmeren.
Een week of 3a4 lucht drogen. En dan.....
Bij de hapjes zelf grillworst gemaakt, geen foto's van het maken helaas en natuurlijk broodjes hamburger met pulled pork voorgeschoteld bij m'n vrienden...
Foto's (laatste) van resultaat zijn van vorig jaar
Veluwsebob, bedankt voor het attenderen van deze topic haha.
Ik zal even kijken hoe ik dit het best kan beschrijven.. Nagelhout is een delicatesse uit het Oosten van Nederland. (Wij wonen in Zuid Oost Drenthe en voor de geïnteresseerden, ik ben diegene met de groene trui).
Het recept is natuurlijk ons geheim, bij de slager ben je al gauw 80-90 euro kwijt voor zo'n stuk.
Het wordt gemaakt van rundermuis, 2 stuks per koe (bij de bil).
We gaan dit licht koken tot het licht is dicht geslagen en hierna gaan we het met de 'geheime kruiden' insmeren.
Een week of 3a4 lucht drogen. En dan.....
Bij de hapjes zelf grillworst gemaakt, geen foto's van het maken helaas en natuurlijk broodjes hamburger met pulled pork voorgeschoteld bij m'n vrienden...
Foto's (laatste) van resultaat zijn van vorig jaar
Laatst bewerkt: