Beef en Steak

Nagelhout 2025

 

FJB13

Kooltjesharker
Berichten
102
Goedenavond allemaal,

Veluwsebob, bedankt voor het attenderen van deze topic haha.

Ik zal even kijken hoe ik dit het best kan beschrijven.. Nagelhout is een delicatesse uit het Oosten van Nederland. (Wij wonen in Zuid Oost Drenthe en voor de geïnteresseerden, ik ben diegene met de groene trui).

Het recept is natuurlijk ons geheim, bij de slager ben je al gauw 80-90 euro kwijt voor zo'n stuk.

Het wordt gemaakt van rundermuis, 2 stuks per koe (bij de bil).

We gaan dit licht koken tot het licht is dicht geslagen en hierna gaan we het met de 'geheime kruiden' insmeren.

Een week of 3a4 lucht drogen. En dan.....

Bij de hapjes zelf grillworst gemaakt, geen foto's van het maken helaas en natuurlijk broodjes hamburger met pulled pork voorgeschoteld bij m'n vrienden...

Foto's (laatste) van resultaat zijn van vorig jaar 😉

20251130_151033.jpg


20251130_151036.jpg


20251130_151938.jpg


20251130_152002.jpg


20251130_152015.jpg


20251130_152300.jpg


20251130_154522.jpg


20251130_155321.jpg


20251130_161824.jpg


20251130_162353(0).jpg


20251130_165241.jpg


20251129_165226.jpg


20251129_165654.jpg


20251130_083113.jpg


20251130_154259.jpg


20251130_172050.jpg


20251130_151022.jpg


Screenshot_20251130_180132_WhatsApp.jpg


Screenshot_20251130_180135_WhatsApp.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan