- Berichten
- 129
Zo... mijn allereerste gerecht op een forum..
Na hele lange tijd weer de BBQ aan geslingerd. Allemaal erg basic maar dat maakte het weer leuk!
Allereerst, Bedankt voor de adviezen mbt de kolen/tempratuur en dergelijke! Was erg handig.... daardoor met iets meer zekerheid aan de slag gegaan...
Ten eerste gisteren de rub gemaakt voor de frika Burnt ends.
De verhoudingen heb ik helaas niet opgeschreven, leer puntje voor de volgende x..
Als plakkertje op de frika's heb ik sweet chili gebruikt...
Daarna de frika's op de bbq gelegd, indirect met 1 oak houtchunk... ondertussen begonnen om de glaze te maken.
2 flinke scheuten BlackJack smokey bbq saus, 4 knijpen bloemenhoning en 1 shotglas Woodford Reserve bourbon/whiskey (normaal zou ik deze niet gebruiken in een gerecht, maar mijn JD no.7 stond nog in mijn andere appartement (ben aan het verhuizen)
Na een 30 tal minuten zagen de "Burnt ends" er zo uit
daarna in stukjes gesneden en met de glaze erop in een bakje weer op de bbq.. met als eind resultaat deze foto en heeeeerlijke hapjes ( ze zijn goedgekeurd door schoonmoeders en mijn vriendin!) Lekker zoet, met een paprika rooksmaakje en pitje erin! Toppie...
Daarna het "hoofdgerecht" ! Mosterd Beenham.
Gisteren de Beenham al ingesmeerd met de mosterd/kruiden rub. Deze had ik nog liggen in de kast dus weet niet meer hoe en wat..
Op de bbq gelegd, kolen via de "minion" methode aangestoken ( bedankt voor deze tip @Peter64 ! Met 2 oak houtchunks tussen de kolen....Na 45 minuten eens gekeken en de kerntempratuur opgemeten, kwam op 61.3 graden. Zo zag de Beenham eruit na 45 minuten
Deksel weer erop en wachten (folie al klaargelegd voor het rusten) 15 minuten later nog eens gekeken en toen was de kern tempratuur ineens 78.7 graden! Oei dat gaat snel, de Beenham eraf gehaald en in de zilverfolie gedaan om 10 minuten te laten rusten... 10 minuten later de Beenham aangesneden en heeerlijk opgepeuzeld met de dames!
Voor herhaling vatbaar... Zo voor de eerste x serieus met de Q bezig te zijn is mij niet tegen gevallen.. tuurlijk valt er nog een hele hoop te leren en verbeteringen te maken maar ik ben tevreden met het resultaat, zelfs van de buren over de schutting al gehoord "wat ruikt dat lekker buurman".... bij de AH al een bestelling gedaan voor 'Iberico ribs' deze zouden ergens woensdag binnenkomen .. bedankt voor het lezen en hoop op leuke tips !!!
Gr
GerjoV
Na hele lange tijd weer de BBQ aan geslingerd. Allemaal erg basic maar dat maakte het weer leuk!
Allereerst, Bedankt voor de adviezen mbt de kolen/tempratuur en dergelijke! Was erg handig.... daardoor met iets meer zekerheid aan de slag gegaan...
Ten eerste gisteren de rub gemaakt voor de frika Burnt ends.
De verhoudingen heb ik helaas niet opgeschreven, leer puntje voor de volgende x..
Als plakkertje op de frika's heb ik sweet chili gebruikt...
Daarna de frika's op de bbq gelegd, indirect met 1 oak houtchunk... ondertussen begonnen om de glaze te maken.
2 flinke scheuten BlackJack smokey bbq saus, 4 knijpen bloemenhoning en 1 shotglas Woodford Reserve bourbon/whiskey (normaal zou ik deze niet gebruiken in een gerecht, maar mijn JD no.7 stond nog in mijn andere appartement (ben aan het verhuizen)
Na een 30 tal minuten zagen de "Burnt ends" er zo uit
Daarna het "hoofdgerecht" ! Mosterd Beenham.
Gisteren de Beenham al ingesmeerd met de mosterd/kruiden rub. Deze had ik nog liggen in de kast dus weet niet meer hoe en wat..
Op de bbq gelegd, kolen via de "minion" methode aangestoken ( bedankt voor deze tip @Peter64 ! Met 2 oak houtchunks tussen de kolen....Na 45 minuten eens gekeken en de kerntempratuur opgemeten, kwam op 61.3 graden. Zo zag de Beenham eruit na 45 minuten
Deksel weer erop en wachten (folie al klaargelegd voor het rusten) 15 minuten later nog eens gekeken en toen was de kern tempratuur ineens 78.7 graden! Oei dat gaat snel, de Beenham eraf gehaald en in de zilverfolie gedaan om 10 minuten te laten rusten... 10 minuten later de Beenham aangesneden en heeerlijk opgepeuzeld met de dames!
Voor herhaling vatbaar... Zo voor de eerste x serieus met de Q bezig te zijn is mij niet tegen gevallen.. tuurlijk valt er nog een hele hoop te leren en verbeteringen te maken maar ik ben tevreden met het resultaat, zelfs van de buren over de schutting al gehoord "wat ruikt dat lekker buurman".... bij de AH al een bestelling gedaan voor 'Iberico ribs' deze zouden ergens woensdag binnenkomen .. bedankt voor het lezen en hoop op leuke tips !!!
Gr
GerjoV