- Berichten
- 1.554
Van het weekend voor de verandering maar weer eens de Q aangestoken 
Dit is inmiddels een vast ritueel voor met name het avondeten en er komt hier tegenwoordig meer vlees van de Q dan van het fornuis of uit de oven.
Ben ff lekker lui dus in vogelvlucht het hele weekend in ??n post
Afgelopen vrijdag na een lange week werk gewoon lekker eenvoudig gedaan om het weekend te vieren. Mijn vrouw had een middag-avonddienst dus alleen met de kids. Een paar prima braadworsten van de Lidl en wat Bockworsten (geloof Struik) ongeveer 20 minuten met wat beukenhout gerookt en daarna nog even direct boven de briketten. Simpel met wat brood en komkommer als groenvoer. (Allemaal niet gebeurd).
Zaterdag vrienden op bezoek die we al half jaar niet gezien hadden. Dus iets meer moeite gedaan en 6 kippendijen wedstrijdstijl klaar gemaakt. Aangezien er thuis geen jury aan te pas komt, me niet al te druk gemaakt dat alle dijen ongeveer hetzelfde gevormd en even groot waren. Wel het vel verwijderd en grotendeels vetvrij gemaakt. Daarna wat 3Eyz op de kip, het vel terugplaatsen, hier bovenop nog wat 3Eyz en daarna met het vel naar beneden in een teflon bakvormpje. De onderkant (die nu dus boven ligt) ook weer bestrooid met 3Eyz en als laatste wat vloeibare boter er overheen.
Nu 15 minuutjes op een hete Q met een mix van beuken plus kersen en daarna de kippendij in de bakvorm omdraaien. Weer 15 minuutjes met wat extra rookhoutmix en dan uit de vormpjes nog even indirect bovenop het rooster. De laatste 5 minuten een glaze van SBR, appelsap en honing over de kip. Daarna aanvallen samen met wat aardappeltjes uit de oven en een slamix met dressing.
Hierna nog even een paar lekkere Memphis Sliders gemaakt met verse Spiffsburgers en nog wat PP uit de vriezer (ook niet gebeurd).
Wat is het leven toch slecht
Sinds vorige week woensdag ook weer twee stukken buikspek, bij elkaar ongeveer 1.5kg, in de marinade/pekel gelegd. ??n stuk gemarineerd volgens het Zeeuws Spek recept van Mike en het andere stuk met als basis hetzelfde recept maar waarbij de marinademix kruiden vervangen is door braad & grill kruiden (ook Verstegen).
Gisterenochtend (zondag) wat tijd over en dus tijd om het spek te roken. Als rookhout gekozen voor appel en beide stukken bijna twee uur op de Q todat de kerntemperatuur tegen de 72 graden zat.
Met braad & grill kruiden:
Met marinademix kruiden:
Uiterlijk weinig verschil dus, maar beide versies zijn erg lekker. Na het portioneren en wat snoepen ongeveer 500 gram van beide over. Per soort 3 x 150 gram gevacumeerd en in de vriezer. De rest snoepen we lekker op
Naast het spek tegelijk maar voor de eerste keer wat Smac volgens Dennis' recept gemaakt. Geen Spam direct beschikbaar dus dan maar vergelijken tussen Smac en het huismerk van de Jumbo. Vond ik bij de meating Spam al lekkerder dan Smac, nu vind ik ook de Jumbo beter dan Smac. Er zit gewoon net wat meer smaak aan.
Het is toch best een eenvoudig en lekker recept. Ik raad niemand aan om er teveel van te eten want het is behoorlijk machtig, maar zo voor tussendoor.....helemaal prima.
En zondagavond dan als weekendafsluiter nog maar een keertje de Q aan en dit keer voor de resterende 6 kippendijen die nog over waren en 4 overheerlijke paardenbiefstukjes van de lende van elk ongeveer 200 gram. Beide niet gebeurd, maar daarom niet minder lekker.
Nu weer verzinnen wat deze week op de Q kan
Excuses voor de waardeloze foto's en bedankt voor het kijken & lezen van deze lange post

Dit is inmiddels een vast ritueel voor met name het avondeten en er komt hier tegenwoordig meer vlees van de Q dan van het fornuis of uit de oven.
Ben ff lekker lui dus in vogelvlucht het hele weekend in ??n post

Afgelopen vrijdag na een lange week werk gewoon lekker eenvoudig gedaan om het weekend te vieren. Mijn vrouw had een middag-avonddienst dus alleen met de kids. Een paar prima braadworsten van de Lidl en wat Bockworsten (geloof Struik) ongeveer 20 minuten met wat beukenhout gerookt en daarna nog even direct boven de briketten. Simpel met wat brood en komkommer als groenvoer. (Allemaal niet gebeurd).
Zaterdag vrienden op bezoek die we al half jaar niet gezien hadden. Dus iets meer moeite gedaan en 6 kippendijen wedstrijdstijl klaar gemaakt. Aangezien er thuis geen jury aan te pas komt, me niet al te druk gemaakt dat alle dijen ongeveer hetzelfde gevormd en even groot waren. Wel het vel verwijderd en grotendeels vetvrij gemaakt. Daarna wat 3Eyz op de kip, het vel terugplaatsen, hier bovenop nog wat 3Eyz en daarna met het vel naar beneden in een teflon bakvormpje. De onderkant (die nu dus boven ligt) ook weer bestrooid met 3Eyz en als laatste wat vloeibare boter er overheen.


Nu 15 minuutjes op een hete Q met een mix van beuken plus kersen en daarna de kippendij in de bakvorm omdraaien. Weer 15 minuutjes met wat extra rookhoutmix en dan uit de vormpjes nog even indirect bovenop het rooster. De laatste 5 minuten een glaze van SBR, appelsap en honing over de kip. Daarna aanvallen samen met wat aardappeltjes uit de oven en een slamix met dressing.


Hierna nog even een paar lekkere Memphis Sliders gemaakt met verse Spiffsburgers en nog wat PP uit de vriezer (ook niet gebeurd).
Wat is het leven toch slecht

Sinds vorige week woensdag ook weer twee stukken buikspek, bij elkaar ongeveer 1.5kg, in de marinade/pekel gelegd. ??n stuk gemarineerd volgens het Zeeuws Spek recept van Mike en het andere stuk met als basis hetzelfde recept maar waarbij de marinademix kruiden vervangen is door braad & grill kruiden (ook Verstegen).
Gisterenochtend (zondag) wat tijd over en dus tijd om het spek te roken. Als rookhout gekozen voor appel en beide stukken bijna twee uur op de Q todat de kerntemperatuur tegen de 72 graden zat.

Met braad & grill kruiden:

Met marinademix kruiden:

Uiterlijk weinig verschil dus, maar beide versies zijn erg lekker. Na het portioneren en wat snoepen ongeveer 500 gram van beide over. Per soort 3 x 150 gram gevacumeerd en in de vriezer. De rest snoepen we lekker op




Naast het spek tegelijk maar voor de eerste keer wat Smac volgens Dennis' recept gemaakt. Geen Spam direct beschikbaar dus dan maar vergelijken tussen Smac en het huismerk van de Jumbo. Vond ik bij de meating Spam al lekkerder dan Smac, nu vind ik ook de Jumbo beter dan Smac. Er zit gewoon net wat meer smaak aan.
Het is toch best een eenvoudig en lekker recept. Ik raad niemand aan om er teveel van te eten want het is behoorlijk machtig, maar zo voor tussendoor.....helemaal prima.


En zondagavond dan als weekendafsluiter nog maar een keertje de Q aan en dit keer voor de resterende 6 kippendijen die nog over waren en 4 overheerlijke paardenbiefstukjes van de lende van elk ongeveer 200 gram. Beide niet gebeurd, maar daarom niet minder lekker.
Nu weer verzinnen wat deze week op de Q kan

Excuses voor de waardeloze foto's en bedankt voor het kijken & lezen van deze lange post
