- Berichten
- 1.554
Zo.....vandaag weer even bijkomen op mijn werk van het weekend 
Naast een gezellige meating gisteren in Nutvillage, had ik afgelopen zaterdag ook een BBQ-feestje voor wat vrienden en familie georganiseerd wat het e.e.a. aan voorbereiding nodig had.
Vorig weekend had ik hier al de PP voor gemaakt en voorbereid:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/begin-van-een-mooie-pp-dag/
De rest van de week beetje bij beetje het grootste deel van de boodschappen gehaald en vrijdagavond het vlees in de marinades gezet en wat andere kleine voorbereidingen. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver om de Q's op te stoken en het bezoek weer wat lekkers voor te schotelen.
Geleerd van de vorige twee keer, toch maar het aantal gerechtjes iets terug gebracht zodat we ook nog wat tijd over zouden hebben om te babbelen.
We hadden nog steeds een aardig programma, dus we hebben ons niet hoeven te vervelen:
- MOINK Balls
- Crispy Chicken Fingers ? la Leo
- Spareribs
- Pulled Pork
- Memphis Burger
- Gevulde Champignons ? la BoldEagle
- Warm gerookte zalm
- Sateh Ayam met pindasaus, gebakken uitjes en stokbrood
- Surf & Turf
- Potato Salad ? la Sea Side Smokers
- Homemade Coleslaw
- Koffie/Thee met spekkoek, roti kukus en/of chocolade-caketaart
Ondanks het 'beperkte' menu toch niet overal foto's van kunnen nemen, maar hierbij een paar van de creaties:
(Aantal foto's zelf gemaakt maar ook een paar gepikt van FB met dank aan Amy, Izo & Remko
)
Ribbels vanaf 11.30 op de WSM 57 (tegen 18.00 op het menu):
Ribbels een beetje extra aflakken en verdelen:
Bordje met een ribbel en award winning Potato Salad ? la Sea Side Smokers
Bordje voor een hardwerkende laatkomer:
MOINK Balls van de OTP:
Champignons ? la BoldEagle:
Memphis Burgertjes:
Pitmaster in het donker:
Het gebak:
Ondanks de voorspellingen prima weer zonder een drupper regen gehad.
Eind van de avond behoorlijk gesloopt, maar de reacties van het bezoek maakt alles weer goed. Maar nu na drie uitgebreide BBQ feestjes in redelijk korte tijd, nu tijd voor een korte pauze om weer eens nieuwe gerechten te ontdekken en te proberen. Ik heb er nu al zin in

Naast een gezellige meating gisteren in Nutvillage, had ik afgelopen zaterdag ook een BBQ-feestje voor wat vrienden en familie georganiseerd wat het e.e.a. aan voorbereiding nodig had.
Vorig weekend had ik hier al de PP voor gemaakt en voorbereid:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/begin-van-een-mooie-pp-dag/
De rest van de week beetje bij beetje het grootste deel van de boodschappen gehaald en vrijdagavond het vlees in de marinades gezet en wat andere kleine voorbereidingen. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver om de Q's op te stoken en het bezoek weer wat lekkers voor te schotelen.
Geleerd van de vorige twee keer, toch maar het aantal gerechtjes iets terug gebracht zodat we ook nog wat tijd over zouden hebben om te babbelen.
We hadden nog steeds een aardig programma, dus we hebben ons niet hoeven te vervelen:
- MOINK Balls
- Crispy Chicken Fingers ? la Leo
- Spareribs
- Pulled Pork
- Memphis Burger
- Gevulde Champignons ? la BoldEagle
- Warm gerookte zalm
- Sateh Ayam met pindasaus, gebakken uitjes en stokbrood
- Surf & Turf
- Potato Salad ? la Sea Side Smokers
- Homemade Coleslaw
- Koffie/Thee met spekkoek, roti kukus en/of chocolade-caketaart
Ondanks het 'beperkte' menu toch niet overal foto's van kunnen nemen, maar hierbij een paar van de creaties:
(Aantal foto's zelf gemaakt maar ook een paar gepikt van FB met dank aan Amy, Izo & Remko

Ribbels vanaf 11.30 op de WSM 57 (tegen 18.00 op het menu):


Ribbels een beetje extra aflakken en verdelen:

Bordje met een ribbel en award winning Potato Salad ? la Sea Side Smokers

Bordje voor een hardwerkende laatkomer:

MOINK Balls van de OTP:

Champignons ? la BoldEagle:

Memphis Burgertjes:


Pitmaster in het donker:

Het gebak:


Ondanks de voorspellingen prima weer zonder een drupper regen gehad.
Eind van de avond behoorlijk gesloopt, maar de reacties van het bezoek maakt alles weer goed. Maar nu na drie uitgebreide BBQ feestjes in redelijk korte tijd, nu tijd voor een korte pauze om weer eens nieuwe gerechten te ontdekken en te proberen. Ik heb er nu al zin in
