B
Bertje!
Gast
Enkele weken geleden registreerde ik mij op dit forum en ergens waar je dan beslist niet om heen kan zijn de MOINK balls.
Zelf was ik gewent om stukjes spek door mijn gehaktballetjes met erg veel djinten te kneden maar dit recept moest uiteraard geprobeerd worden.
Bij de plaatselijke slager had ik een kilotje rundernek gehaald om gehakt van te draaien met de week daarvoor op marktplaats gekochte "nieuw in de doos" electrische gehaktmolen.
Van te voren had ik het vlees even in de vriezer gedaan en het draaien kon beginnen
Al snel stond het huilen mij nader dan het lachen. De gehaktmolen bleek een behoorlijke miskoop. Deze draaide zichzelf meteen kapot waardoor er splinters aluminium meekwamen. 50 euro zo in de kliko
Maar geen tijd om te treuren. Tijd voor plan B. Snel langs de supermarkt voor een kiloknallertje gehakt.
Kruiden erbij volgens het recept hier op de site en kneden maar
Als Rub Grille n Barbecue kruiden van verstegen erover. Iets anders stond nog niet in de kast.
Spek er omheen
En op de smoker
De slager vrijwel naast mijn huis verkoopt SBR dus daar maar 3 flessen gescoord.
De standaard SBR maar gebruikt om af te lakken
Hoe beviel het? Uitstekend! Zo goed zelf dat 2 weken later ik een kilo meenam naar mijn zusjes verjaardags BBQ. Deze had ik thuis vast gerookt en konden daar opgewarm en afgelakt op de BBQ. Maar dit keer met de officiele MOINKballs saus.
Zoals jullie zien is dit allemaal echt gebeurt!
Zelf was ik gewent om stukjes spek door mijn gehaktballetjes met erg veel djinten te kneden maar dit recept moest uiteraard geprobeerd worden.
Bij de plaatselijke slager had ik een kilotje rundernek gehaald om gehakt van te draaien met de week daarvoor op marktplaats gekochte "nieuw in de doos" electrische gehaktmolen.


Van te voren had ik het vlees even in de vriezer gedaan en het draaien kon beginnen

Al snel stond het huilen mij nader dan het lachen. De gehaktmolen bleek een behoorlijke miskoop. Deze draaide zichzelf meteen kapot waardoor er splinters aluminium meekwamen. 50 euro zo in de kliko


Maar geen tijd om te treuren. Tijd voor plan B. Snel langs de supermarkt voor een kiloknallertje gehakt.
Kruiden erbij volgens het recept hier op de site en kneden maar

Als Rub Grille n Barbecue kruiden van verstegen erover. Iets anders stond nog niet in de kast.

Spek er omheen

En op de smoker

De slager vrijwel naast mijn huis verkoopt SBR dus daar maar 3 flessen gescoord.

De standaard SBR maar gebruikt om af te lakken

Hoe beviel het? Uitstekend! Zo goed zelf dat 2 weken later ik een kilo meenam naar mijn zusjes verjaardags BBQ. Deze had ik thuis vast gerookt en konden daar opgewarm en afgelakt op de BBQ. Maar dit keer met de officiele MOINKballs saus.

Zoals jullie zien is dit allemaal echt gebeurt!