Vanavond voor de eerste keer MOINK balls gemaakt.
De gehaktballetjes gemaakt volgens recept van Noskos.
Ingredienten:
In de mix:
De balletjes gedraaid en door de rub gerold. Ik heb drie verschillende rubs gebruikt om te testen. De Blues Hog All Purpose rub, LetzQ Pork rub en de Dutch BBQ Crew All Purpose rub. Omwikkeld met een plakje ontbijtspek:
Op alle stokjes is geschreven welke rub gebruikt is.
Op de Q!
Rook (verzorgd door een blokje appelhout)!
In de tussentijd als bijgerecht aardappelpakketjes gemaakt. Aardappel in blokjes gesneden (ongeveer 700 gr aardappels) en daarbij een hele rode ui gedaan. Dat op smaak gebracht met gedroogde oregano, peterselie, peper, zout en 4 tenen knoflook. Een paar klontjes roomboter erbij en dit ingepakt in aluminiumfolie op de Q.
Na een goed half uur op 190 gr is het klaar. In de tussentijd wat ontbijtspek uitgebakken en klein gemaakt zodat deze erdoorheen kan.
Bij de smoker kan na een goed uur bij 105 gr de saus erop!
Ik heb de Blues Hog Original gebruikt maar ik denk dat ik de volgende keer een iets zoetere saus ga gebruiken, dit was (zeker in combinatie met de Blues Hog rub iets te veel van het goede).
Smullen maar!
Ben erg benieuwd wat jullie van mijn ballen vinden
De gehaktballetjes gemaakt volgens recept van Noskos.
Ingredienten:

In de mix:

De balletjes gedraaid en door de rub gerold. Ik heb drie verschillende rubs gebruikt om te testen. De Blues Hog All Purpose rub, LetzQ Pork rub en de Dutch BBQ Crew All Purpose rub. Omwikkeld met een plakje ontbijtspek:

Op alle stokjes is geschreven welke rub gebruikt is.
Op de Q!

Rook (verzorgd door een blokje appelhout)!

In de tussentijd als bijgerecht aardappelpakketjes gemaakt. Aardappel in blokjes gesneden (ongeveer 700 gr aardappels) en daarbij een hele rode ui gedaan. Dat op smaak gebracht met gedroogde oregano, peterselie, peper, zout en 4 tenen knoflook. Een paar klontjes roomboter erbij en dit ingepakt in aluminiumfolie op de Q.

Na een goed half uur op 190 gr is het klaar. In de tussentijd wat ontbijtspek uitgebakken en klein gemaakt zodat deze erdoorheen kan.

Bij de smoker kan na een goed uur bij 105 gr de saus erop!

Ik heb de Blues Hog Original gebruikt maar ik denk dat ik de volgende keer een iets zoetere saus ga gebruiken, dit was (zeker in combinatie met de Blues Hog rub iets te veel van het goede).
Smullen maar!

Ben erg benieuwd wat jullie van mijn ballen vinden
