BasBQ
Beef en Steak

MOINK balls!

 
 

LeonQ

Vuurmaker
Berichten
64
Vanavond voor de eerste keer MOINK balls gemaakt.

De gehaktballetjes gemaakt volgens recept van Noskos.

Ingredienten:

20160416-moink01-800x600.jpg


In de mix:

20160416-moink02-800x600.jpg


De balletjes gedraaid en door de rub gerold. Ik heb drie verschillende rubs gebruikt om te testen. De Blues Hog All Purpose rub, LetzQ Pork rub en de Dutch BBQ Crew All Purpose rub. Omwikkeld met een plakje ontbijtspek:

20160416-moink03-800x600.jpg


Op alle stokjes is geschreven welke rub gebruikt is.

Op de Q!

20160416-moink04-800x600.jpg


Rook (verzorgd door een blokje appelhout)!

20160416-moink05-800x600.jpg


In de tussentijd als bijgerecht aardappelpakketjes gemaakt. Aardappel in blokjes gesneden (ongeveer 700 gr aardappels) en daarbij een hele rode ui gedaan. Dat op smaak gebracht met gedroogde oregano, peterselie, peper, zout en 4 tenen knoflook. Een paar klontjes roomboter erbij en dit ingepakt in aluminiumfolie op de Q.

20160416-aardappelpakketjes01-800x600.jpg


Na een goed half uur op 190 gr is het klaar. In de tussentijd wat ontbijtspek uitgebakken en klein gemaakt zodat deze erdoorheen kan.

20160416-aardappelpakketjes02-800x600.jpg


Bij de smoker kan na een goed uur bij 105 gr de saus erop!

20160416-moink06-800x600.jpg


Ik heb de Blues Hog Original gebruikt maar ik denk dat ik de volgende keer een iets zoetere saus ga gebruiken, dit was (zeker in combinatie met de Blues Hog rub iets te veel van het goede).

Smullen maar!

20160416-moink07-800x600.jpg


Ben erg benieuwd wat jullie van mijn ballen vinden  :p
 
Lekkere ballen man!
 
ik zou jou ballen best wel eens willen proeven  ;)
 
Heerlijk! Welke rub was favoriet?
 
M4rtijn76 zei:
Heerlijk! Welke rub was favoriet?
De LetzQ Pork rub viel hier het beste in de smaak! De Dutch BBQ Crew was ook lekker, de Blues Hog gebruik ik voortaan weer lekker op de ribs

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk

 
Ziet er prima uit!
Lust ik zeker ook wel.  :) !
Zelf gebruik ik voor de ballen graag de sweet & smokey BBQ sauce van Noskos.
 
Leuke test van die Rubs.

Als je de saus wat zoeter wil kan je hem ook aanmengen met wat honing.
Ik doe dat vaak bij mijn ribs.
 
Looks gooodd

Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk

 
Deze ballen wil ik wel in me mondje :D
 
Lekker hoor MOINKS !
 
Je hebt inderdaad lekkere ballen  :p

Persoonlijk vind ik de 'originele' saus, de balsamico-frambozen, het beste bij MOINKS passen.
Meerdere soorten geprobeerd maar kom daar toch iedere keer weer op terug. Deze combo werkt blijkbaar voor mij (ons) het beste  :D
 
Een zoetere saus dan de Blues Hog... Heb je al eens op de ingredienten gekeken :D
 
Heerlijk hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan