BasBQ
Beef en Steak

Moink Balls voor de eerste X

 

CroCo1

Sprokkelaar
Berichten
46
Vorige week mijn WSM ingewijd met PP. Vandaag ga ik de befaamde Moink Balls maken. Ik doe gelijktijdig ook nog een PP run maar het gaat nu over de Moink Balls.
Voor het recept en de werkwijze volg ik dat van Noskos. Vanochtend boodschappen gedaan en ipv 750 gr. Rundergehakt ben ik met anderhalve kilo thuis gekomen dus alles 2x zoveel
1b3529b9f7515e63f803751f650d5211.jpg

Alles voorbereid en nu is het een kwestie van kneden en balletjes draaien.
3f69229447e70b30694e53f5627f15b0.jpg

Het zijn meer Balls als dat ik ontbijtspek heb dus de rest gaat in de braadpan als traditioneel balletje.
a303ea5de791b9ea55a9e43fa6e46992.jpg

Moink Balls genoeg. Het bovenste rooster van mijn WSM47 is volledig gevuld.
9804a81b34997431dbe8fb4d5adfbc72.jpg

Na 1 uur en 15 minuten bij een temperatuur van 107 gr. gaat de opgewarmde BBQ saus erover. Ik gebruik hiervoor de Original uit Smokey Goodness.
4d04e9a33e08864893a9df40cf805f3d.jpg

Nog 25 minuten en de Moink Balls zijn klaar.
Het werk is niet voor niets geweest. Mijn vrouw en ik zijn het erover eens. Ze zijn heerlijk. De ontbijtspek voegt echt iets toe aan de Ball en de BBQ saus maakt het helemaal af. De rest laten we afkoelen voor morgen want dan zit het hele huis vol en is het alleen even opwarmen en uitdelen.
 
Ziet er goed uit! Lekker hoor
 
Lekker hoor!
 
Lekker hoor
 
Yum! Ik wil er 8 graag

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker lekker!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zien er goed uit. Lekker hoor
 
Lekker, vind ze van de smoker het lekkerst, gebruik wel eens een high and fast sessie, maar vind dat toch minder goed gaan
 
Goeie ballen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan