Afgelopen weekend voor het eerst tijd gehad om mijn nieuwe Grill Bill Kamado uit te proberen.
Hoe kun je dat beter doen eens rustig beginnen met Oosterse Kipspiesjes en Moink Balls.
Aangezien ik voorheen altijd op gas gestookt had, was het even kijken hoe we de temperatuur op orde kregen etc. Heeft even geduurd maar is uiteindelijk netjes gelukt
.
Op vrijdagavond begonnen met het marineren van de kippendijen.
https://i164.photobucket.com/albums/u30/Enterprice112/LVOYe2O.jpg
Op zaterdagochtend vroeg opgestaan om de MOINK Balls voor te bereiden. Volgens recept van NOSKOS.
https://imgur.com/CIwvNwc
https://imgur.com/zUMI6To
(aangezien er een kleine man van 1.5 jaar mee zou eten heb ik er een paar gemaakt zonder bacon, tevens ook voor mezelf om het verschil met en zonder bacon te proeven
).
Hier liggen ze er net op:
https://imgur.com/M2oOFe7
Nog even een foto van de Kamado:
https://imgur.com/qz4mfxT
Hier op het moment dat ze er vanaf gaan:
https://imgur.com/k3tNW9E
Daarna even wat aanpassingen gedaan om de BBQ gereed te maken voor direct grillen van de kipspiesen:
https://imgur.com/rvpL8tg
En hier liggen ze erop:
https://imgur.com/AUNf5wZ
hier zijn ze klaar, aangezien ik in tijdnood kwam omdat ik weg moest dit even wat sneller gedaan boven de grill. Een paar hebben iets te lang erop gelegen. Hier iets meer aandacht aan besteden de volgende keer.
https://imgur.com/Ud8828S
Ok wat hebben we geleerd?
- MOINK Balls zijn superlekker, dat was ook wel te zien aan hoe snel ze op waren. Zelfs van mensen waarvan ik had gedacht dat ze niet van dit gerecht zouden houden alleen maar lof gekregen. Had gebruik gemaakt van wat appel rookhout. Dat smaakt gigantisch goed, en proefde je ook goed.
- Het op temperatuur krijgen duurde (in mijn ogen te lang, had de ventilatie gaten niet ver genoeg open gezet omdat ik wat voorzichtig aan wilde doen om er niet overheen te schieten, dit kunnen we in het vervolg wel wat sneller doen(denk ik).
- De kippetjes, achteraf gezien, had ik ze gewoon indirect moeten garen. en als ze bijna gaar zijn even direct afgrillen. Ik denk dat dat de smaak meer ten goede komt? (klopt dit?)
ps. mijn foto's vallen weg. dus heb er even linkjes neergezet.
Hoe kun je dat beter doen eens rustig beginnen met Oosterse Kipspiesjes en Moink Balls.
Aangezien ik voorheen altijd op gas gestookt had, was het even kijken hoe we de temperatuur op orde kregen etc. Heeft even geduurd maar is uiteindelijk netjes gelukt

Op vrijdagavond begonnen met het marineren van de kippendijen.
https://i164.photobucket.com/albums/u30/Enterprice112/LVOYe2O.jpg
Op zaterdagochtend vroeg opgestaan om de MOINK Balls voor te bereiden. Volgens recept van NOSKOS.
https://imgur.com/CIwvNwc
https://imgur.com/zUMI6To
(aangezien er een kleine man van 1.5 jaar mee zou eten heb ik er een paar gemaakt zonder bacon, tevens ook voor mezelf om het verschil met en zonder bacon te proeven

Hier liggen ze er net op:
https://imgur.com/M2oOFe7
Nog even een foto van de Kamado:
https://imgur.com/qz4mfxT
Hier op het moment dat ze er vanaf gaan:
https://imgur.com/k3tNW9E
Daarna even wat aanpassingen gedaan om de BBQ gereed te maken voor direct grillen van de kipspiesen:
https://imgur.com/rvpL8tg
En hier liggen ze erop:
https://imgur.com/AUNf5wZ
hier zijn ze klaar, aangezien ik in tijdnood kwam omdat ik weg moest dit even wat sneller gedaan boven de grill. Een paar hebben iets te lang erop gelegen. Hier iets meer aandacht aan besteden de volgende keer.
https://imgur.com/Ud8828S
Ok wat hebben we geleerd?
- MOINK Balls zijn superlekker, dat was ook wel te zien aan hoe snel ze op waren. Zelfs van mensen waarvan ik had gedacht dat ze niet van dit gerecht zouden houden alleen maar lof gekregen. Had gebruik gemaakt van wat appel rookhout. Dat smaakt gigantisch goed, en proefde je ook goed.
- Het op temperatuur krijgen duurde (in mijn ogen te lang, had de ventilatie gaten niet ver genoeg open gezet omdat ik wat voorzichtig aan wilde doen om er niet overheen te schieten, dit kunnen we in het vervolg wel wat sneller doen(denk ik).
- De kippetjes, achteraf gezien, had ik ze gewoon indirect moeten garen. en als ze bijna gaar zijn even direct afgrillen. Ik denk dat dat de smaak meer ten goede komt? (klopt dit?)
ps. mijn foto's vallen weg. dus heb er even linkjes neergezet.