BasBQ
Beef en Steak

MOINK balls + Oosterse Kipspiesen (maiden run Kamado)

 
 

Bospony

Vuurmaker
Berichten
58
Afgelopen weekend voor het eerst tijd gehad om mijn nieuwe Grill Bill Kamado uit te proberen.
Hoe kun je dat beter doen eens rustig beginnen met Oosterse Kipspiesjes en Moink Balls.
Aangezien ik voorheen altijd op gas gestookt had, was het even kijken hoe we de temperatuur op orde kregen etc. Heeft even geduurd maar is uiteindelijk netjes gelukt😊.

Op vrijdagavond begonnen met het marineren van de kippendijen.
https://i164.photobucket.com/albums/u30/Enterprice112/LVOYe2O.jpg

Op zaterdagochtend vroeg opgestaan om de MOINK Balls voor te bereiden. Volgens recept van NOSKOS.
https://imgur.com/CIwvNwc
https://imgur.com/zUMI6To
(aangezien er een kleine man van 1.5 jaar mee zou eten heb ik er een paar gemaakt zonder bacon, tevens ook voor mezelf om het verschil met en zonder bacon te proeven😉).

Hier liggen ze er net op:
https://imgur.com/M2oOFe7

Nog even een foto van de Kamado:
https://imgur.com/qz4mfxT

Hier op het moment dat ze er vanaf gaan:
https://imgur.com/k3tNW9E


Daarna even wat aanpassingen gedaan om de BBQ gereed te maken voor direct grillen van de kipspiesen:
https://imgur.com/rvpL8tg

En hier liggen ze erop:
https://imgur.com/AUNf5wZ

hier zijn ze klaar, aangezien ik in tijdnood kwam omdat ik weg moest dit even wat sneller gedaan boven de grill. Een paar hebben iets te lang erop gelegen. Hier iets meer aandacht aan besteden de volgende keer.
https://imgur.com/Ud8828S

Ok wat hebben we geleerd?
- MOINK Balls zijn superlekker, dat was ook wel te zien aan hoe snel ze op waren. Zelfs van mensen waarvan ik had gedacht dat ze niet van dit gerecht zouden houden alleen maar lof gekregen. Had gebruik gemaakt van wat appel rookhout. Dat smaakt gigantisch goed, en proefde je ook goed.
- Het op temperatuur krijgen duurde (in mijn ogen te lang, had de ventilatie gaten niet ver genoeg open gezet omdat ik wat voorzichtig aan wilde doen om er niet overheen te schieten, dit kunnen we in het vervolg wel wat sneller doen(denk ik).
- De kippetjes, achteraf gezien, had ik ze gewoon indirect moeten garen. en als ze bijna gaar zijn even direct afgrillen. Ik denk dat dat de smaak meer ten goede komt? (klopt dit?)

ps. mijn foto's vallen weg. dus heb er even linkjes neergezet.


 
Ziet er lekker uit, jammer dat de foto's zijn weg gevallen maar gelukkig had je de link nog. ;)
 
tja, moinkballs. gegarandeerd succes
lekker hoor allemaal
 
MOINKS zijn altijd succes verzekerd.
En de overstap van gas naar kamado is een leerproces. YouTube staat helemaal vol met filmpjes over het aansteken en op temp brengen. Ik heb ook uren versleten achter de iPad over hoe en wat.

Maar hoe bevalt het kamado BBQen nu tov GAS BBQ?
 
MB zijn hier ook favoriete snacks, gaan er zo een stuk of 15-20 doorheen hier (4 man)

Tip voor imgur; als je link voor BBCode gebruikt, en onderaan de size op large thumbnail zet, dan krijg je gelijk de foto in je post te zien in een redelijk formaat:
JQv1VSHl.jpg
 
Bram zei:
MOINKS zijn altijd succes verzekerd.
En de overstap van gas naar kamado is een leerproces. YouTube staat helemaal vol met filmpjes over het aansteken en op temp brengen. Ik heb ook uren versleten achter de iPad over hoe en wat.

Maar hoe bevalt het kamado BBQen nu tov GAS BBQ?

Ik had een gasser waarvan ik maar aan 2 kanten het gas kon regelen. en dus geen temperatuur kon regelen. Dit is echt een genot, eindelijk kan ik ipv alleen maar afgrillen, ook gerechten roken etc. heerlijk:)
 
Mooi hoor. Ik kan de kamado niet meer missen. Heerlijk stabiel. En veer mogelijkheden.
 
Ziet er heerlijk uit! Had graag een vorkje meegeprikt. :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan