- Berichten
- 66
Okay, wou deze klassieker die ik hier zo veel zie voorbij komen ook eens proberen, samen met dochter een leuk kookmoment beleefd en dat is op die leeftijd ( 18) al heel wat waard, om nog es leuk wat samen te doen en mijn (net volwassen) dochter even van de social media los te weken, al is het maar een paar uurtjes 
Ingrediënten uit de kast getrokken en aan de slag:
We hebben door het rundergehakt ( helaas is half om half hier in Frankrijk niet te krijgen...) een gesnipperde zoete ui uit de cévennen gesnipperd, een royale teen knoflook, beetje ketjap manis, beetje gerookt paprikapoeder, beetje cayennepeper, gerookt zout, peper, en beetje paneermeel, alles lekker doorelkaar gekneed.
Daarna aan het balletjes draaien :
Balletjes allemaal klaar en lekker door een rub gerold : ( zelfgemaakte rub, parmezaanse kaas, bieslook, paneer, zout, peper, gerookte paprika, cayennepeper en volgens mij nog wat kruidjes die ik al weer vergeten ben, was in ieder geval lekker)
Plakje spek eromheen, prikker erin ( had alleen maar lange prikkers dus het werden twee ballen per prikker)
En hop, de Morso Forno in die we zo rond de 130/140° hadden, ondertussen begon het trouwens lekker noodweer te worden buiten, werd enigzins ongerust...
De straat veranderde in twee minuten in een wilde rivier en de regen kwam met bakken naar beneden.....maar gelukkig komt na regen zonneschijn en hield de Morso het vol ( moet eerlijk zeggen dat we er met parasol bij stonden om m droog te houden, wij zeiknat en bijna weggewaaid maar Moinkballs gered en daar ging het uiteindelijk om
)
Moinkballs gingen onverstoorbaar door...
Had er ook nog wat aardappeltjes bij gedaan...en na ongeveer half uurtje heerlijk gegeten, ga absoluut weer doen, maar iets minder lang en wat eerder uit de oven om te lakeren zodat ze wat glanzender en sappiger zullen zijn misschien, en wil volgende keer ook proberen meerdere varianten te maken, misschien met cheddar of mozarella in het balletje....
Bedankt voor het lezen ;-)

Ingrediënten uit de kast getrokken en aan de slag:
We hebben door het rundergehakt ( helaas is half om half hier in Frankrijk niet te krijgen...) een gesnipperde zoete ui uit de cévennen gesnipperd, een royale teen knoflook, beetje ketjap manis, beetje gerookt paprikapoeder, beetje cayennepeper, gerookt zout, peper, en beetje paneermeel, alles lekker doorelkaar gekneed.
Daarna aan het balletjes draaien :
Balletjes allemaal klaar en lekker door een rub gerold : ( zelfgemaakte rub, parmezaanse kaas, bieslook, paneer, zout, peper, gerookte paprika, cayennepeper en volgens mij nog wat kruidjes die ik al weer vergeten ben, was in ieder geval lekker)
Plakje spek eromheen, prikker erin ( had alleen maar lange prikkers dus het werden twee ballen per prikker)
En hop, de Morso Forno in die we zo rond de 130/140° hadden, ondertussen begon het trouwens lekker noodweer te worden buiten, werd enigzins ongerust...
De straat veranderde in twee minuten in een wilde rivier en de regen kwam met bakken naar beneden.....maar gelukkig komt na regen zonneschijn en hield de Morso het vol ( moet eerlijk zeggen dat we er met parasol bij stonden om m droog te houden, wij zeiknat en bijna weggewaaid maar Moinkballs gered en daar ging het uiteindelijk om

Moinkballs gingen onverstoorbaar door...
Had er ook nog wat aardappeltjes bij gedaan...en na ongeveer half uurtje heerlijk gegeten, ga absoluut weer doen, maar iets minder lang en wat eerder uit de oven om te lakeren zodat ze wat glanzender en sappiger zullen zijn misschien, en wil volgende keer ook proberen meerdere varianten te maken, misschien met cheddar of mozarella in het balletje....
Bedankt voor het lezen ;-)