M
Marielle
Gast
Vorig weekend een splinternieuwe Weber Compact Kettle 47cm (blue lagoon) op de kop kunnen tikken bij iemand die hier nog geen 300 meter vandaan woont. Q was nog nooit gebruikt, zelfs de doos was niet open geweest en voor een prikkie mocht ik hem meenemen. Dat was natuurlijk een goede reden om vandaag de Q een aan te steken met dit keer MOINK balls. Gaf mij meteen de mogelijkheid om wat extra gehakt klaar te maken, over 2 weken wordt hier gebarbequed voor ruim 20 personen, dus was dat in ieder geval al klaar.
Ik had bijna 1 kg rundergehakt gebruikt, voor ons zelf heb ik 12 balletjes gedraait, de rest ligt in de vriezer.
Balletjes in de rub. Ik heb Tennessee Style Brown Sugar gebruikt. Eigenlijk bedoelt als marinade, maar zoals wij geproeft hebben kan het ook prima als rub gebruikt worden. Volgende keer zou ik wel iets minder zout aan het gehakt toevoegen, de rub bevat ook al zout namelijk.
Paps (150degrees) kwam direct met de opmerking dat het lekbakje onder het vlees moet en niet onder de Q. Tja, hij pastte er niet op, vandaar dat ie daar staat
Ik heb appelhout gebruikt en dat was heerlijk terug te proeven!
En het eindresultaat!
En het toetje. Uiteraard niet van de Q, maar wel erg lekker!
Ik had bijna 1 kg rundergehakt gebruikt, voor ons zelf heb ik 12 balletjes gedraait, de rest ligt in de vriezer.

Balletjes in de rub. Ik heb Tennessee Style Brown Sugar gebruikt. Eigenlijk bedoelt als marinade, maar zoals wij geproeft hebben kan het ook prima als rub gebruikt worden. Volgende keer zou ik wel iets minder zout aan het gehakt toevoegen, de rub bevat ook al zout namelijk.

Paps (150degrees) kwam direct met de opmerking dat het lekbakje onder het vlees moet en niet onder de Q. Tja, hij pastte er niet op, vandaar dat ie daar staat


En het eindresultaat!

En het toetje. Uiteraard niet van de Q, maar wel erg lekker!
