Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Net binnen gekomen m’n nieuwe aanwinst. D & C met alles in halve manen.

80C14A23-957A-4111-9521-7759AE1C2026.jpeg
 
Ja, dat werkt helemaal prima inderdaad.
Geef wel meer / grotere kans op krassen met dat zware toch ietwat ruwe spul, in mijn beleving.
Als je bang hebt voor krassen op je inductieplaat kan je een stuk bakpapier tussen het glas en het gietijzer leggen.
Werkt perfect.
Ik bedek mijn volledig glas met een krant als ik spek bak, vangt dan de spatten op. Minder poets werk nadien😉
 
Laatst bewerkt:
Als je bang hebt voor krassen op je inductieplaat kan je een stuk bakpapier tussen het glas en het gietijzer leggen.
Werkt perfect.
Ik kook sinds een jaartje ook op inductie, was wel erg wennen maar nu gaat het goed.
Dat is een leuke tip van het bakpapier, ik heb ook wat krasjes van mijn gietijzeren pannen en ovenschaal...
 
Ik kook sinds een jaartje ook op inductie, was wel erg wennen maar nu gaat het goed.
Dat is een leuke tip van het bakpapier, ik heb ook wat krasjes van mijn gietijzeren pannen en ovenschaal...
Gietijzer potten en pannen kan je zelf ook gladder schuren.
Zit je wel een tijdje aan en dan natuurlijk terug inbakken. Maar het kan.
Heb voor mijn broer een DO de pootjes eraf geslepen en bodem mooi glad geschuurd.
 
Vandaag deze opgehaald en in elkaar gezet. Helaas geen tijd meer om gelijk te testen maar dat gaat zeker nog heel vaak gebeuren!
a77da2a1fcbc0b6d50bb2580ec34b5d1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
Vandaag deze opgehaald en in elkaar gezet. Helaas geen tijd meer om gelijk te testen maar dat gaat zeker nog heel vaak gebeuren!
a77da2a1fcbc0b6d50bb2580ec34b5d1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
Dat is een mooie smoker, veel plezier er van!
 
Best eerste keer opwarmen zonder voeding in.
Deze lijkt voorzien van een soort verf, die kan nare geuren en smaken afgeven de eerste run.
Kan je gelijk wat ervaring opdoen met temperatuur regelen 🔥
 
Best eerste keer opwarmen zonder voeding in.
Deze lijkt voorzien van een soort verf, die kan nare geuren en smaken afgeven de eerste run.
Kan je gelijk wat ervaring opdoen met temperatuur regelen
Kopt. Ik ben van plan om komende zaterdag langzaam op te warmen. Niet gelijk volle temperatuur. En eerst een paar uur laten branden vooordat er voedsel op gaat. Na de bereiding ga ik kijken om hem met lijnzaad olie te seasonen zoals bij gietijzer.

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
👍
Seasonen lukt zeker.
Ik heb mijn Oklahoma kopie zo ook gedaan, wel met zonnebloem frituurolie.
 

Seasonen lukt zeker.
Ik heb mijn Oklahoma kopie zo ook gedaan, wel met zonnebloem frituurolie.
Ja dat kan ook. Mijn vorige El Cheapo smoker ook zo zeker 3 jaar in goede conditie gehouden.

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 
Ziet er prima uit. Hoe heet deze tafel?
Dat is de Bror roltafel. Ik heb hem wel verstevigd met een extra raam vlak boven de wielen en een houten plank gelijmd onder de plaat waar de kamado op staat. Ik betrouwde het toch niet zo recht uit de doos. Zeker niet als ik het vergeleek met de primo cart.
 
Terug
Bovenaan Onderaan