- Berichten
- 2.911
Soms heb je iets al heel lang op je to-do staan, maar komt er niet van. En wat doe je dan?...... Juist je kiest het als onderwerp voor de fotowedstrijd .
Zo ook dit broodje. 2 jaar geleden kreeg ik een recept van een paar goede bbq maatjes, alleen op de een af andere manier kwam het er niet van, terwijl ik wel gelijk dacht WOW dat wil ik maken. Dus ja, dan is nu maar iedereen de pineut .
Ok, let's start: De eerste bijdrage voor de wedstrijd kwam van @Laurens en daar kon ik gelijk al een leermomentje uithalen. De saus moet je ruimschoots op voorhand maken en echt even goed door laten koken, zodat de smaken goedib ballans zijn en de alcohol niet overheerst.
Ingrediënten gehaald en 2 dagen op voorhand de saus gemaakt. Gewoon lekker binnen op de inductieplaat. Respect voor als je ook dit op de Q doet, maar dit is zeker zo makkelijk.
De recepten verschillen een beetje, maar in deze versie mocht blond bier, witte wijn en whisky.
Even goed laten pruttelen, zodat de alcohol verdampt. Daarna de staafmixer er op en niet vergeten de laurierblaadjes er uit te halen. Binden met maïzena, ff zachtjes doorkoken en afkoelen.
D-day
Bij de bakker het brood op 18mm laten snijden voor mooie dikke plakken. Eerst even rustig roosteren.
Ik had verse worsten gehaald en deze eerst doormidden gesneden. Zo krijg je een heerlijk krokant korstje .
Een mooie ribeye er bij.
Ondertussen de saus opwarmen.
Alvorens te beginnen met de opmaak.
Een plak ham met daarop de worsten, ribeye en wat gesneden gedroogde chorizo.
Eitje gebakken en bekleed met kaas.
Ik heb verder de kaas niet meer laten smelten, zou ik de volgende keer wel doen.
Tja en dan... Wat een apparaat..
Wat een apparaat, had ik dat al gezegd .
Pfff pas halverwege.
Zooooooo ff een weekje uitbuiken, hard werken dit. Maar wat is dit lekker. Niet iets voor iedere week of iedere maand, maar zeker wel voor herhaling vatbaar.
De saus was erg goed in balans, geen echte alcohol smaak. Het op voorhand maken werkt echt.
Ik wil de stemmers van de vorige wedstrijd nogmaals bedanken, want anders had het waarschijnlijk wel even geduurd voordat ik deze had gemaakt .
Succes voor wie hem nog gaat maken en als je twijfelt... Zeker niet doen, gewoon maken. Het leuke is dat je niet super veel ingrediënten nodig hebt. En de frietjes zeker doen, gewoon een paar om lekker in de saus te soppen.
Zo ook dit broodje. 2 jaar geleden kreeg ik een recept van een paar goede bbq maatjes, alleen op de een af andere manier kwam het er niet van, terwijl ik wel gelijk dacht WOW dat wil ik maken. Dus ja, dan is nu maar iedereen de pineut .
Ok, let's start: De eerste bijdrage voor de wedstrijd kwam van @Laurens en daar kon ik gelijk al een leermomentje uithalen. De saus moet je ruimschoots op voorhand maken en echt even goed door laten koken, zodat de smaken goedib ballans zijn en de alcohol niet overheerst.
Ingrediënten gehaald en 2 dagen op voorhand de saus gemaakt. Gewoon lekker binnen op de inductieplaat. Respect voor als je ook dit op de Q doet, maar dit is zeker zo makkelijk.
De recepten verschillen een beetje, maar in deze versie mocht blond bier, witte wijn en whisky.
Even goed laten pruttelen, zodat de alcohol verdampt. Daarna de staafmixer er op en niet vergeten de laurierblaadjes er uit te halen. Binden met maïzena, ff zachtjes doorkoken en afkoelen.
D-day
Bij de bakker het brood op 18mm laten snijden voor mooie dikke plakken. Eerst even rustig roosteren.
Ik had verse worsten gehaald en deze eerst doormidden gesneden. Zo krijg je een heerlijk krokant korstje .
Een mooie ribeye er bij.
Ondertussen de saus opwarmen.
Alvorens te beginnen met de opmaak.
Een plak ham met daarop de worsten, ribeye en wat gesneden gedroogde chorizo.
Eitje gebakken en bekleed met kaas.
Ik heb verder de kaas niet meer laten smelten, zou ik de volgende keer wel doen.
Tja en dan... Wat een apparaat..
Wat een apparaat, had ik dat al gezegd .
Pfff pas halverwege.
Zooooooo ff een weekje uitbuiken, hard werken dit. Maar wat is dit lekker. Niet iets voor iedere week of iedere maand, maar zeker wel voor herhaling vatbaar.
De saus was erg goed in balans, geen echte alcohol smaak. Het op voorhand maken werkt echt.
Ik wil de stemmers van de vorige wedstrijd nogmaals bedanken, want anders had het waarschijnlijk wel even geduurd voordat ik deze had gemaakt .
Succes voor wie hem nog gaat maken en als je twijfelt... Zeker niet doen, gewoon maken. Het leuke is dat je niet super veel ingrediënten nodig hebt. En de frietjes zeker doen, gewoon een paar om lekker in de saus te soppen.