- Berichten
- 151
De laatste wel veel gekookt op het ei, is alleen niet gebeurd...
Nu toch maar eens foto's maken bij mijn eerste sessie spareribs.
Twee strengen baby-ribs in de rub gezet.
Eitje opgestookt naar zo'n 110 graden. Appel en hickory rookhout erbij en de strengen erop.
Ik heb de 3-1-1 methode gehanteerd.
Na 3 uur dus de ribs in de alufolie met wat appelsap. Gelijk ook een zoete aardappel erbij om te poffen
Na een uur de ribs uit de folie en moppen met een mengsel van eigen gemaakte bbq-saus gemengd met appelsap, ketjap, honing en ahorn siroop.
Na een uurtje eraf met dit als resultaat:
Het was heerlijk. Niet alles lukt de eerste keer goed, maar deze overtrof alles. Blije gezichten aan tafel...
Nu toch maar eens foto's maken bij mijn eerste sessie spareribs.
Twee strengen baby-ribs in de rub gezet.

Eitje opgestookt naar zo'n 110 graden. Appel en hickory rookhout erbij en de strengen erop.
Ik heb de 3-1-1 methode gehanteerd.
Na 3 uur dus de ribs in de alufolie met wat appelsap. Gelijk ook een zoete aardappel erbij om te poffen
Na een uur de ribs uit de folie en moppen met een mengsel van eigen gemaakte bbq-saus gemengd met appelsap, ketjap, honing en ahorn siroop.


Na een uurtje eraf met dit als resultaat:


Het was heerlijk. Niet alles lukt de eerste keer goed, maar deze overtrof alles. Blije gezichten aan tafel...