BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste pulled pork

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.494
Nou z?g zou ik het bijna nog vergeten ook  :-[

Rijo, van harte gefeliciteerd me je welverdiende knorretje.

Mac
 
R

Rijo

Gast
mensen, bedankt voor de felicitaties. Ik ga zeker vaker een PP maken.

Wat ik trouwens nog best wel lastig vond was de temperatuur stabiel houden. toch eens kijken hoe ik die beter kan controleren.
Ik begin met 6 of 7 brandende briketten en die voeg ik toe aan mijn koude briketten in de OTP. Na het 1e keer bijvullen begonnen de problemen. Volgende keer misschien wat minder bijvullen
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Rijo zei:
mensen, bedankt voor de felicitaties. Ik ga zeker vaker een PP maken.

Wat ik trouwens nog best wel lastig vond was de temperatuur stabiel houden. toch eens kijken hoe ik die beter kan controleren.
Ik begin met 6 of 7 brandende briketten en die voeg ik toe aan mijn koude briketten in de OTP. Na het 1e keer bijvullen begonnen de problemen. Volgende keer misschien wat minder bijvullen

Ik zou de volgende keer beginnen met meer koude briketten, je moet hem zo vol gooien als dat kan, als je koude briketten op de hete goot gaat ie alleen maar meer gloeien en heter worden.
 
R

Rijo

Gast
Dank je Leo. Volgende keer stamp ik hem helemaal vol. Hoef ik waarschijnlijk niet eens bij te vullen tussendoor, das alleen maar beter
 

Rocker

Pitmaster
 
 
Berichten
706
Leo zei:
als je koude briketten op de hete goot gaat ie alleen maar meer gloeien en heter worden.
Bedoel je hiermee dat koude kolen op hete kolen meer hitte geven dan andersom (hete kolen op koude)? Want ik probeer eventjes te verzinnen voor mezelf waarom dat dan zoveel extra hitte zou geven. Het enige wat ik me erbij voor kan stellen is dat de bovenkant van de kolen heter is dan de onderkant (warme lucht stijgt op), maar dat verschil kan nooit zo groot zijn lijkt me...
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
Rocker zei:
Leo zei:
als je koude briketten op de hete goot gaat ie alleen maar meer gloeien en heter worden.
Bedoel je hiermee dat koude kolen op hete kolen meer hitte geven dan andersom (hete kolen op koude)? Want ik probeer eventjes te verzinnen voor mezelf waarom dat dan zoveel extra hitte zou geven. Het enige wat ik me erbij voor kan stellen is dat de bovenkant van de kolen heter is dan de onderkant (warme lucht stijgt op), maar dat verschil kan nooit zo groot zijn lijkt me...

Als je met heel veel koude briketten onderin begrint en daar ee aantal gloeiende op gooit, steken die langzaam de koude aan, zo heb je niet in een keer een laaiend vuur in je bbq.
Als je al een redelijk vuur in je bbq hebt en je gooit daar bovenop koude briketten dan worden er veel meer koude ineens aangestoken, waardoor je dus meer hitte krijgt.
Dat is de achterliggende gedachte
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
416
Nu ik het zo lees, klinkt dat heel logisch  ;)

@Rocker, van harte!
 
Bovenaan Onderaan