BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste PP

 
 
 

Mevr. Nosmo

Pitmaster
Berichten
661
Omdat iedereen voor de PP gaat momenteel kon ik toch niet achterblijven.
Dus een groot stuk procureur uit de vriezer getrokken en in de koelkast laten ontdooien.
Nou ja, ontdooien, hij heeft 3 dagen in de koelkast gelegen, maar was nog niet helemaal ontdooit.
Dus toch nog maar ff in een bak water.
Gisteravond vast de injectie vloeistof en de rub gemaakt.
Heb van beide het recept aangehouden dat Piet altijd gebruikt.

Toen de procureur voldoende ontdooit was, de vloeistof geinjecteerd, en in een zak gedaan.
Dit geheel nog een nachtje laten staan in de koelkast.

Piet heeft voor mij net de Primo opgestookt :p en ik ben begonnen met het vlees in te rubben.
Van al het voorgaande het ik helaas geen foto's maar vanaf het rubben komen ze er aan.
Dus hier de eerste lading.

De rub ( wat er nog van over is)
2013-04-01085959_zps31131194.jpg


De injectie vloeistof (wat er van over is)
2013-04-01090055_zps56cf0045.jpg


En de gerubte procureur.
2013-04-01090039_zps8ab666e9.jpg


Tja, de rest moeten jullie dus nog even op wachten.
Dat zal vanavond wel volgen.
 
Ik ga deze run met belangstelling volgen!
Op naar het knorretje en de "big three"  ;)
Suc6
 
Sandra, je bent een held! You go girl!
 
Nee, dat ben ik, want ik blijf binnen, zit me nu al op te vreten dat ik straks paprika's moet gaan grillen in de kou. Jij gaat er gewoon voor, dat vind ik stoer.
 
Gaat helemaal goed komen, je hebt super hulp daar!
 
Ik heb nou al honger ;)
 
Dominique zei:
Nee, dat ben ik, want ik blijf binnen, zit me nu al op te vreten dat ik straks paprika's moet gaan grillen in de kou. Jij gaat er gewoon voor, dat vind ik stoer.

Ik zit ook gewoon de hele tijd binnen hoor.
Vlees op de knoei, thermometer in de knoei en af en toe ff kijken.
De rest gaat vanzelf.
Moet over een uurtje de glaze erop doen, en dan in de folie.
Daarna mag ik weer lekker binnen zitten.
Valt dus allemaal best wel mee hoor.
 
je bent hartstikke lekker bezig zie ik, pas maar op dat je het voortaan niet altijd moet gaan doen van Piet  ;)
 
Het heet niet voor niets low & slow ;) We zijn niet zo van het haasten ende vliegen :D
 
Kicke hoor en piet boft maar :)
 
Bevalt mij goed, hoef niks te doen en toch lekker PP eten vanavond.  8)
 
Leo zei:
je bent hartstikke lekker bezig zie ik, pas maar op dat je het voortaan niet altijd moet gaan doen van Piet  ;)

Denk niet dat het altijd van Piet zal moeten, maar van de jongens weet ik het zo nog niet, hahaha.
 
Kijk eens aan, op weg naar de Big Three... Stoer hoor !
 
ikke jaloers :p
Ben benieuwd.
 
Nou het zit erop, de PP is klaar, dus.............. tijd voor het vervolg van het verslag.

Om een uur of 10 even gekeken hoe het eruit zag.
Nou zo dus!!!!!!!
2013-04-01095527_zpsd2e064b5.jpg


Toen de procureur zo ongeveer 4,5 uur op de Q lag, heb ik de glaze gemaakt.
Ook hiervoor heb ik recept van Piet aangehouden.
2013-04-01135704_zps71514d8b.jpg


De saus even een beetje laten afkoelen en om half 3 de glaze op de procureur gedaan.
2013-04-01142544_zps63289235.jpg


Om 4 uur is het mooie stukje vlees in de folie gegaan.
2013-04-01173351_zps02f66632.jpg


Toen was het wachten tot het vlees de 90 graden had bereikt, dat was rond kwart over 5.
Dus het vlees van de Q gehaald, en even laten rusten.
En toen............ Pullen maar!!!!!!!!!!!!
Het uiteindelijke geheel is dus geworden:
Het bakje voor Piet en mijzelf.
2013-04-01180359_zps816a0caf.jpg


En het bakje voor Ian ( die wil de eindsaus niet).
2013-04-01180343_zps3176bd4d.jpg


En dan wat er op het bordje komt natuurlijk.
2013-04-01180757_zps8579abb4.jpg


Ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben over de PP.
Er zaten wat dikke vliezen door het vlees heen waardoor niet alles goed pulbaar was.
Het meeste was echter boterzacht.
De mannen (behalve Quinn uiteraard) hebben lekker zitten eten.
Wat er over is zegt nog genoeg.
2013-04-01184339_zps91aa0ae7.jpg

2013-04-01184346_zpsbee83867.jpg


Niet heel veel dus.
Maar nog wel genoeg voor of morgen nog een lekker broodje, of kroketten.

 
Lekker Sandra en welkom bij de Grote Drie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan