BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste PP

 
 
 
 
 

Boldeagle

Gerijpt
Berichten
4.066
Vandaag eindelijk weer iets van de todo list kunnen schrappen, jawel mijn eerste Pulled Pork (applaus voor mezelf)
Afgelopen woensdag bij de Makro de bekende blauwe doos gehaald en meteen een stuk van ongeveer 2,5 kg in de koelkast gelegd.(overigens een mooi stuk vlees want ik heb er amper vet vanaf hoeven te trimmen.)
WP_000063.jpg

Vrijdagavond ingerubt met een basis pulled pork rub. (bruine suiker, paprika- cayenne peper- zout peper en mosterd poeder)
_DSC5485_DxO.jpg

Voor de eerste keer heb ik geen rare dingen gepland dus alles gewoon standaard.

om 07:00 opgestaan en de PP uit de koelkast gehaald. De wsm voorbereid en om 08:15 lag de PP erop. Hieronder volgen de tijden die mijn PP nodig had om tot de 88 graden te komen :

Tijd Dome temperatuur PP temperatuur
08:15 110 8
08:45 115 12
09:15 120 41
09:45 120 56
10:30 118 63
10:45 118 65
11:15 114 66
11:45 118 67
12:15 108 68
13:00 108 68
13:30 100 68
14:00 100 68
14:30 110 68
15:00 118 69
15:30 116 72
16:00 118 73
16:30 116 74
17:00 116 75
17:30 116 76
18:00 114 77 (18:15 briketten aangevuld)
18:30 114 77
19:00 114 80
19:30 114 82
20:00 110 85
20:30 110 87
21:00 110 88

De PP zag er helemaal uit zoals je overal kan lezen, een mooie korst dus een volgens mij een paar centimeter kleiner :)
_DSC5499.jpg

De PP nog een uurtje laten rusten onder de folie, wat erg moeilijk was omdat we nog niets gegeten hadden en de geur prominent aanwezig was.
Nou dat pullen was flink overdreven, ik hoefde er maar naar te kijken of het vlees viel al uit elkaar.
_DSC5500.jpg

Broodjes geserveerd met Sweet Baby Rays honey BBQ sauce en ?Nieks Coleslaw? zoals deze onlangs door Frits gepost is.. Ook deze Coleslaw is overigens een succes.
_DSC5501.jpg

wel had ik deze ?s middags al gemaakt dus ook deze heeft een uurtje of 9 liggen marineren.
Al met al een groot succes voor mijn eerste PP.
 
Gefeliciteerd met deze prestatie! En hij ziet er schitterend uit! En nu genieten!!!!
 
mooie eerst pp hoor, inderdaad een mooie donker bark.
Is weer een overwinning op jezelf, zo heb ik dat tenminste bij mijn eerste pp ervaren.
je broodje zag er heerlijk uit met de sla erbij
 
Deze ga je vast nog vaker maken! Gefeliciteerd met je knorretje
 
Yes een knorretje erbij  :p Maar ff zonder dollen met een broodje en goede saus is dit "errug lekker"
Ik wist eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten maar toen de PP zowat vanzelf uit elkaar viel wist ik eigenlijk al genoeg.
eigenlijk is een WSM gewoon een must have.
 
Heerlijk h?? zo'n meteoriet uit je smoker. ;)

Als ik dit zie ga ik ook snel weer aan de gang, krijg er honger van.

 
Mooie eerste Pulled Pork hoor! Dat knorretje is terecht verdient. Ik neem pulled pork eigenlijk een beetje voor lief omdat ik het al zo vaak heb gemaakt, van de week met mijn eerste brisket merkte ik pas weer hoe het voelt om voor het eerst zo'n vreemd stuk vlees heel lang in je barbecue te hebben en alle dingen die daar bij komen.
Probeer het ook eens met de Carolina Mustard Sauce, receptje staat op mijn blog, is eigenlijk nog veel lekkerder dan met SBR.
 
Goed gelukt hoor. Zelf gemaakt is extra lekker!
Proficiat met je knor,
 
Het is zo lekker pp,netjes gedaan.
En gefeliciteerd met je knorretje.
 
Gefeliciteerd met je eerste PP en knorretje altijd leuk zo een eerste keer 8)
Maar ziet er goed uit, mag maakt geluiden dat het zo is 8)
 
Lekker hoor.


Moet ook maar is een pp gaan maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan