- Berichten
- 4.056
Vandaag eindelijk weer iets van de todo list kunnen schrappen, jawel mijn eerste Pulled Pork (applaus voor mezelf)
Afgelopen woensdag bij de Makro de bekende blauwe doos gehaald en meteen een stuk van ongeveer 2,5 kg in de koelkast gelegd.(overigens een mooi stuk vlees want ik heb er amper vet vanaf hoeven te trimmen.)
Vrijdagavond ingerubt met een basis pulled pork rub. (bruine suiker, paprika- cayenne peper- zout peper en mosterd poeder)
Voor de eerste keer heb ik geen rare dingen gepland dus alles gewoon standaard.
om 07:00 opgestaan en de PP uit de koelkast gehaald. De wsm voorbereid en om 08:15 lag de PP erop. Hieronder volgen de tijden die mijn PP nodig had om tot de 88 graden te komen :
Tijd Dome temperatuur PP temperatuur
08:15 110 8
08:45 115 12
09:15 120 41
09:45 120 56
10:30 118 63
10:45 118 65
11:15 114 66
11:45 118 67
12:15 108 68
13:00 108 68
13:30 100 68
14:00 100 68
14:30 110 68
15:00 118 69
15:30 116 72
16:00 118 73
16:30 116 74
17:00 116 75
17:30 116 76
18:00 114 77 (18:15 briketten aangevuld)
18:30 114 77
19:00 114 80
19:30 114 82
20:00 110 85
20:30 110 87
21:00 110 88
De PP zag er helemaal uit zoals je overal kan lezen, een mooie korst dus een volgens mij een paar centimeter kleiner
De PP nog een uurtje laten rusten onder de folie, wat erg moeilijk was omdat we nog niets gegeten hadden en de geur prominent aanwezig was.
Nou dat pullen was flink overdreven, ik hoefde er maar naar te kijken of het vlees viel al uit elkaar.
Broodjes geserveerd met Sweet Baby Rays honey BBQ sauce en ?Nieks Coleslaw? zoals deze onlangs door Frits gepost is.. Ook deze Coleslaw is overigens een succes.
wel had ik deze ?s middags al gemaakt dus ook deze heeft een uurtje of 9 liggen marineren.
Al met al een groot succes voor mijn eerste PP.
Afgelopen woensdag bij de Makro de bekende blauwe doos gehaald en meteen een stuk van ongeveer 2,5 kg in de koelkast gelegd.(overigens een mooi stuk vlees want ik heb er amper vet vanaf hoeven te trimmen.)

Vrijdagavond ingerubt met een basis pulled pork rub. (bruine suiker, paprika- cayenne peper- zout peper en mosterd poeder)

Voor de eerste keer heb ik geen rare dingen gepland dus alles gewoon standaard.
om 07:00 opgestaan en de PP uit de koelkast gehaald. De wsm voorbereid en om 08:15 lag de PP erop. Hieronder volgen de tijden die mijn PP nodig had om tot de 88 graden te komen :
Tijd Dome temperatuur PP temperatuur
08:15 110 8
08:45 115 12
09:15 120 41
09:45 120 56
10:30 118 63
10:45 118 65
11:15 114 66
11:45 118 67
12:15 108 68
13:00 108 68
13:30 100 68
14:00 100 68
14:30 110 68
15:00 118 69
15:30 116 72
16:00 118 73
16:30 116 74
17:00 116 75
17:30 116 76
18:00 114 77 (18:15 briketten aangevuld)
18:30 114 77
19:00 114 80
19:30 114 82
20:00 110 85
20:30 110 87
21:00 110 88
De PP zag er helemaal uit zoals je overal kan lezen, een mooie korst dus een volgens mij een paar centimeter kleiner


De PP nog een uurtje laten rusten onder de folie, wat erg moeilijk was omdat we nog niets gegeten hadden en de geur prominent aanwezig was.
Nou dat pullen was flink overdreven, ik hoefde er maar naar te kijken of het vlees viel al uit elkaar.

Broodjes geserveerd met Sweet Baby Rays honey BBQ sauce en ?Nieks Coleslaw? zoals deze onlangs door Frits gepost is.. Ook deze Coleslaw is overigens een succes.

wel had ik deze ?s middags al gemaakt dus ook deze heeft een uurtje of 9 liggen marineren.
Al met al een groot succes voor mijn eerste PP.