- Berichten
- 4.056
Pizza van de Primo ;D
Vandaag Pizza gemaakt, al wel vaker gedaan maar nog niet op de Primo.
Dus deeg gemaakt via recept van Mike en alleen zout vervangen door Todds Dirt.
Vwb het langer laten liggen van het deeg had ik geen keus, ik was er vanmiddag pas op gekomen
Wel 2 keer doorgekneed, en lekker lang laten rijzen.
De Dirt zie je nog terugkomen in het deeg.

van deeg 2 pizza's gemaakt met een tomaten bodem gemaakt van leftover salsa saus, en afgevuld met uien, knoflook, ham, salami en kaas. De randjes nog even ingesmeerd met olijfolie


Ondertussen de Primo opgestookt en de pizzasteen erin gelegd. Vreemd genoeg wilde de primo niet erg hard stijgen in temp. deze bleef 200 graden aangeven maar de lucht uit de bovenkant was bloedheet. Ik vermoede dat de steen als buffer fungeerde en de temperatuur voor de voeler iets blokkeerde. dus lekker eigenwijs toch de pizza erop.

Dit resulteerde na 10 minuten in een prima pizza. totdat ik de onderkant bekeek en deze dus pikzwart was??HMM leermomentje dus?
Prima pizza, van boven gezien dan

Hierna de steen verschoven en de boel eens lekker laten opkomen. Ik kwam niet verder dan 280 graden, vreemd want onlangs nog 375 gedraaid ??? Maar aangezien honger aan het verstand begon te knagen toch maar de pizza erop gelegd.
Deze keer wat beter in gaten gehouden en na 7 minuten eraf gehaald. resultaat een prima bodem en lekker pizza.

(voor de opletters, ja ik lak mijn nagels
) Als zeur puntje de volgende keer iets minder topping of een iets hogere temperatuur.
Heb nu een mooie basislijn om verder te gaan, maar de primo is een prima bakoventje heb ik nu gemerkt.
Groeten, Mike
Vandaag Pizza gemaakt, al wel vaker gedaan maar nog niet op de Primo.
Dus deeg gemaakt via recept van Mike en alleen zout vervangen door Todds Dirt.
Vwb het langer laten liggen van het deeg had ik geen keus, ik was er vanmiddag pas op gekomen

Wel 2 keer doorgekneed, en lekker lang laten rijzen.
De Dirt zie je nog terugkomen in het deeg.

van deeg 2 pizza's gemaakt met een tomaten bodem gemaakt van leftover salsa saus, en afgevuld met uien, knoflook, ham, salami en kaas. De randjes nog even ingesmeerd met olijfolie


Ondertussen de Primo opgestookt en de pizzasteen erin gelegd. Vreemd genoeg wilde de primo niet erg hard stijgen in temp. deze bleef 200 graden aangeven maar de lucht uit de bovenkant was bloedheet. Ik vermoede dat de steen als buffer fungeerde en de temperatuur voor de voeler iets blokkeerde. dus lekker eigenwijs toch de pizza erop.

Dit resulteerde na 10 minuten in een prima pizza. totdat ik de onderkant bekeek en deze dus pikzwart was??HMM leermomentje dus?
Prima pizza, van boven gezien dan


Hierna de steen verschoven en de boel eens lekker laten opkomen. Ik kwam niet verder dan 280 graden, vreemd want onlangs nog 375 gedraaid ??? Maar aangezien honger aan het verstand begon te knagen toch maar de pizza erop gelegd.
Deze keer wat beter in gaten gehouden en na 7 minuten eraf gehaald. resultaat een prima bodem en lekker pizza.

(voor de opletters, ja ik lak mijn nagels

Heb nu een mooie basislijn om verder te gaan, maar de primo is een prima bakoventje heb ik nu gemerkt.
Groeten, Mike