BasBQ
Beef en Steak

mijn eerste MOINK balls

 
 
 
 

RedFox

Gerijpt
Berichten
3.160
Gisteren dan ook maar eens de MOINK balls gemaakt, voorwaar een lekkernij!
De 750gr rundergehakt als basis was goed voor ruim 35 balls die ik net wat groter dan een golfbal had gedraaid.
Overige ingredienten verder conform het welbekende recept van Noskos.
Als rub had ik de Plowboys Yardbird Rub gebruikt ("created for chicken, but made for pork")
Op de Weber OTP 57 bij ca 130 graden gedurende ca 50 minuten inclusief rooksnippers "Jack Daniels" ging alles prima.
Ik had de balls al gedraaid en ben toen pas foto's gaan maken met de iPhone, vandaar geen plaatje van de start.
Inderdaad aan te bevelen en zeker voor herhaling vatbaar!

(ik zie nu net dat ik dit bericht bij "low and slow" had moeten plaatsen omdat de temperatuur onder de 150C lag)

moink1_zps9305f239.jpg

moink2_zpsc1abe45e.jpg

moink3_zps6b0e5850.jpg

moink5_zps23593905.jpg

moink6_zps055a0c44.jpg

moink7_zps47cdc134.jpg
 
Laatst bewerkt:
je hebt ballen om in te bijten redfox
 
Mooie ballen.
 
@ structor: de saus was "Sweet 'n spicy - Mississippi", maar omdat de MOINKS al goed gegaard waren deze saus niet alsnog op de Q erbij, maar achteraf.
Volgende keer zal ik ook eens deel erop smeren tijdens laatste paar minuten op de OTP
 
Dat is een stel lekkere ballen dat je daar hebt ;)
 
Great balls!!!
 
Sweet MOINKS!
 
Ik heb hem even in Low & Slow gezet RedFox ;)
 
Zien er erg lekker uit.
 
Die zien er lekker uit zeg.
 
mmmmmmm ballen!
 
Zo die ballen wil ik wel in mijn mond stoppen.
 
Lekker hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan