Na vorig jaar een brisket te hebben gekocht bij Beef&Steak was het dan toch zo ver.....we gaan een echt stuk mannenvlees bereiden.
Vele uren op youtube en internet zijn hier aan vooraf gegaan. Omdat ik nu ongeveer een jaar de WSM heb staan , vond ik de tijd rijp.

Daar ligt hij dan , na 2 dagen ontdooien in de koelkast.
Omdat ik niet van "vettig"vlees hou , heb ik zoals gelezen en gezien op youtube de brisket getrimmed.

Ziet er nu al lekker uit, al zeg ik het zelf
Ik heb de brisket geinjecteerd met runderboulion en daarna lekker gerubd met AmericanStockyard.

Nou, ze heeft haar jasje aan en kan voor een nachtje in de koelkastplaats nemen.
Omdat ik de brisket als avond eten wou hebben , was de vraag "hoe lang ga ik erover doen?"
Niet dat het uit maakte hoelang ik er over deed , maar meer is hij op tijd klaar voor het avond eten.
Na lang denken toch maar de wekker om half 6 gezet. Om kwart voor 6 lag de brisket al buiten de koelkast om een beetje bij te komen.
Na een bak koffie en een sigaret gelijk naar buiten gegaan om de WSM aan te steken. Het is wel vreemd om zo vroeg in de ochtend al met je eten bezig te zijn terwijl iedereen nog slaapt. Wat duurt wachten dan lang als je de WSM op starttemp wilt krijgen. Inmiddels was het licht en om 8.00 uur kon de brisket erop.

Weapon of choice...
Omdat mijn vrouw een beetje bang was dat we niet op tijd klaar zouden zijn , had ze toch maar even wat bbq vlees gescoord ( je weet tenslotte maar nooit)
Nou , het lange wachten kon beginnen.........
Na vele bakjes koffie en veel sigaretten dan toch maar eens voor de eerste keer kijken hoe het ervoor staat.

De stukken hickory doen al aardig d'r werk
Omdat ik een kleine meid van bijna 3 heb , moet je die ook vermaken ...dus tussen het spelen door af en toe kijken op de Maverick.
Man , wat een heerlijk apparaat is dat zeg. Al moest ik wel weer even kijken op internet hoe je nou de instellingen moest regelen.

51/111...gaat goed ( denk ik)
Omdat ik had besloten om hem bij 77 graden in te pakken, moesten we dus nog even verder qua temp.
De "zone" , tja die moest dan toch wel komen. De temp liep op en jawel
daar was hij.....
Omdat moeders de vrouw toch wel benieuwd was naar het kunstwerk en ook wou weten of we het gingen halen , toch maar even een fotootje gestuurd via Whatsapp.

MMMMMM...
Inmiddels waren er al wat uren voorbij gegaan en etenstijd komt steeds dichterbij. De vraag is dan ook : gaan we brisket eten of niet?
Als een kind zo blij kijk ik op de Maverick als ik de 77 graden zie....tijd om in te pakken en door te gaan naar de eind temp.

Ziet er goed uit toch?
JAAA, de eind temp is op het schermpje gekomen, tijd om hem lekker te laten rusten in de koelbox.
Rond half 6 zouden mijn schoonouders komen , en het is nu half 5.....is het dan toch gelukt?
En Voila ...zie hieronder het eindresultaat van mijn eerste Brisket.


Sliced en ready to serve.
Na hij aansnijden ben je dan toch benieuwd wat iedereen er van vindt. Heb ik dan al die uren voor Jan met de korte achternaam gewacht en getwijfeld of toch niet?........
Nou de eerste happen gingen erin , met als eind resultaat een leeg bord....HET WAS HEERLIJK!
Volgende keer moet hij net iets malser en iets groter naar mijn mening , zodat ik burnt ends kan maken.
Aankomend weekend komen er iets meer eten , en dan ga ik voor het eerst PP maken.
Hopen dat men dan ook weer enthousiast is.
Groetjes Ray
Vele uren op youtube en internet zijn hier aan vooraf gegaan. Omdat ik nu ongeveer een jaar de WSM heb staan , vond ik de tijd rijp.

Daar ligt hij dan , na 2 dagen ontdooien in de koelkast.
Omdat ik niet van "vettig"vlees hou , heb ik zoals gelezen en gezien op youtube de brisket getrimmed.

Ziet er nu al lekker uit, al zeg ik het zelf
Ik heb de brisket geinjecteerd met runderboulion en daarna lekker gerubd met AmericanStockyard.

Nou, ze heeft haar jasje aan en kan voor een nachtje in de koelkastplaats nemen.
Omdat ik de brisket als avond eten wou hebben , was de vraag "hoe lang ga ik erover doen?"
Niet dat het uit maakte hoelang ik er over deed , maar meer is hij op tijd klaar voor het avond eten.
Na lang denken toch maar de wekker om half 6 gezet. Om kwart voor 6 lag de brisket al buiten de koelkast om een beetje bij te komen.
Na een bak koffie en een sigaret gelijk naar buiten gegaan om de WSM aan te steken. Het is wel vreemd om zo vroeg in de ochtend al met je eten bezig te zijn terwijl iedereen nog slaapt. Wat duurt wachten dan lang als je de WSM op starttemp wilt krijgen. Inmiddels was het licht en om 8.00 uur kon de brisket erop.

Weapon of choice...
Omdat mijn vrouw een beetje bang was dat we niet op tijd klaar zouden zijn , had ze toch maar even wat bbq vlees gescoord ( je weet tenslotte maar nooit)

Nou , het lange wachten kon beginnen.........
Na vele bakjes koffie en veel sigaretten dan toch maar eens voor de eerste keer kijken hoe het ervoor staat.

De stukken hickory doen al aardig d'r werk
Omdat ik een kleine meid van bijna 3 heb , moet je die ook vermaken ...dus tussen het spelen door af en toe kijken op de Maverick.
Man , wat een heerlijk apparaat is dat zeg. Al moest ik wel weer even kijken op internet hoe je nou de instellingen moest regelen.

51/111...gaat goed ( denk ik)
Omdat ik had besloten om hem bij 77 graden in te pakken, moesten we dus nog even verder qua temp.
De "zone" , tja die moest dan toch wel komen. De temp liep op en jawel

Omdat moeders de vrouw toch wel benieuwd was naar het kunstwerk en ook wou weten of we het gingen halen , toch maar even een fotootje gestuurd via Whatsapp.

MMMMMM...
Inmiddels waren er al wat uren voorbij gegaan en etenstijd komt steeds dichterbij. De vraag is dan ook : gaan we brisket eten of niet?
Als een kind zo blij kijk ik op de Maverick als ik de 77 graden zie....tijd om in te pakken en door te gaan naar de eind temp.

Ziet er goed uit toch?
JAAA, de eind temp is op het schermpje gekomen, tijd om hem lekker te laten rusten in de koelbox.
Rond half 6 zouden mijn schoonouders komen , en het is nu half 5.....is het dan toch gelukt?
En Voila ...zie hieronder het eindresultaat van mijn eerste Brisket.


Sliced en ready to serve.
Na hij aansnijden ben je dan toch benieuwd wat iedereen er van vindt. Heb ik dan al die uren voor Jan met de korte achternaam gewacht en getwijfeld of toch niet?........
Nou de eerste happen gingen erin , met als eind resultaat een leeg bord....HET WAS HEERLIJK!
Volgende keer moet hij net iets malser en iets groter naar mijn mening , zodat ik burnt ends kan maken.
Aankomend weekend komen er iets meer eten , en dan ga ik voor het eerst PP maken.
Hopen dat men dan ook weer enthousiast is.
Groetjes Ray