- Berichten
- 262
Ik had de keuze, er heel vroeg af en wakker blijven of laat erop om af en toe even wakker worden. Ik heb gekozen voor het laatste. Wat gaat er vandaag op? Brisket!
Bij beef en steak stukje brisket besteld dat gisteren werd bezorgd. Even over de levering, perfect. Kreeg alles mooi gekoeld binnen. Sterker nog vanmiddag toen ik de doos weg wilde gooien was het nog steeds goed koel (heb de ijszakjes laten zitten).
Vandaag ook eerste ervaring met mijn WSM. Moet eerlijk zeggen dat ik dat nog wel even lastig vind. Krijg hem lastig boven de 70 graden. Heb voor de brisket trouwens mijn ei gebruikt, die ken ik een beetje en temperatuur controle ervan is echt geweldig. En omdat ik toch al bang ben mijn eerste brisket te maken (wil graag alles perfect, ook de eerste keer) maar geen risico genomen om op WSM te maken. Kan trouwens te maken hebben met weber briketten die ik nog had liggen (long life), wilde ecobrassa bestellen maar op dit moment niet binnen. heb trouwens ook het idee dat de waterschaal in de WSM die rechtstreeks op de briketten komt, wel eens gezorgd kan hebben voor lage temperatuur, dus nu maar wat briketten langs de zijkant heet gemaakt.
Er zijn natuurlijk nog hoop redenen waarom Brisket kan mislukken, maar hopelijk niet door temperatuur controle.
Brisket lag er rond 2u op. Is nu 30 graden.
WSM wel aangedaan ook, want had nog stukje procureur en buren aan beide kanten wilden morgen wel wat mee eten.
Pulled pork al vaker gemaakt op ei, en elke keer goed bevallen, dus als het nu mislukt, nou ja, weet ik dat ik het wel kan
Maar goed, gaat me nu vooral om de brisket. Netjes volgens recept Noskos gedaan. Hieronder de eerste foto's:
De brisket
Brisket geinjecteerd en ingerubt met slather
Brisket op het eitje.
Bij beef en steak stukje brisket besteld dat gisteren werd bezorgd. Even over de levering, perfect. Kreeg alles mooi gekoeld binnen. Sterker nog vanmiddag toen ik de doos weg wilde gooien was het nog steeds goed koel (heb de ijszakjes laten zitten).
Vandaag ook eerste ervaring met mijn WSM. Moet eerlijk zeggen dat ik dat nog wel even lastig vind. Krijg hem lastig boven de 70 graden. Heb voor de brisket trouwens mijn ei gebruikt, die ken ik een beetje en temperatuur controle ervan is echt geweldig. En omdat ik toch al bang ben mijn eerste brisket te maken (wil graag alles perfect, ook de eerste keer) maar geen risico genomen om op WSM te maken. Kan trouwens te maken hebben met weber briketten die ik nog had liggen (long life), wilde ecobrassa bestellen maar op dit moment niet binnen. heb trouwens ook het idee dat de waterschaal in de WSM die rechtstreeks op de briketten komt, wel eens gezorgd kan hebben voor lage temperatuur, dus nu maar wat briketten langs de zijkant heet gemaakt.
Er zijn natuurlijk nog hoop redenen waarom Brisket kan mislukken, maar hopelijk niet door temperatuur controle.
Brisket lag er rond 2u op. Is nu 30 graden.
WSM wel aangedaan ook, want had nog stukje procureur en buren aan beide kanten wilden morgen wel wat mee eten.
Pulled pork al vaker gemaakt op ei, en elke keer goed bevallen, dus als het nu mislukt, nou ja, weet ik dat ik het wel kan

Maar goed, gaat me nu vooral om de brisket. Netjes volgens recept Noskos gedaan. Hieronder de eerste foto's:

De brisket

Brisket geinjecteerd en ingerubt met slather

Brisket op het eitje.