S
Steak-van-Freek
Gast
Hallo mede bbq fans,
Aangezien mijn bbq hobby steeds meer op een verslaving begint te lijken, heb ik me maar op dit forum aangemeld. Hier begrijpen mensen me namelijk Mijn naam is Freek en ik woon in Amsterdam en mijn bbq leven is pas 4 maanden oud. Voor deze tijd maakte ik ook de mooiste bbq creaties alleen waar op ik dat deed was nauwelijks een bbq te noemen.
Het echte avontuur begon toen ik een weber voor mijn verjaardag kreeg. Ik moet er wel bij zeggen dat het een Weber 47cm Compact is, maar mijn mening is dat een echte bbq held op alles goed kan koken. Mijn moeilijkste gerecht was dan ook een stukje bovenrug van een koe van 3,5 kg.
In Juni heb ik mee gedaan aan een bbq wedstrijd met Jullius Jaspers als jury voorzitter. Deze wedstrijd heb ik gewonnen en daarmee heb ik ook een large big green egg gewonnen. Deze wedstrijd heb ik gewonnen met een warm gerookte tropische entrecote met een gegrilde peer, paprika salade met avocado, waterkers en een knoflook limoen dressing en als bij gerecht heb ik er een courgette sandwich bij gemaakt met geiten kaas en champignon. Inmiddels staat het ei bijna elke dag aan.
Cola kip, deze was goddelijk
Hele kabeljauw gerookt bij 80 graden voor 3 uur op appelhout
Pizza
Kufte met gegrilde aubergine geitenkaas salade
Nou dit was dan mijn eerste post
tot de volgende
Aangezien mijn bbq hobby steeds meer op een verslaving begint te lijken, heb ik me maar op dit forum aangemeld. Hier begrijpen mensen me namelijk Mijn naam is Freek en ik woon in Amsterdam en mijn bbq leven is pas 4 maanden oud. Voor deze tijd maakte ik ook de mooiste bbq creaties alleen waar op ik dat deed was nauwelijks een bbq te noemen.
Het echte avontuur begon toen ik een weber voor mijn verjaardag kreeg. Ik moet er wel bij zeggen dat het een Weber 47cm Compact is, maar mijn mening is dat een echte bbq held op alles goed kan koken. Mijn moeilijkste gerecht was dan ook een stukje bovenrug van een koe van 3,5 kg.
In Juni heb ik mee gedaan aan een bbq wedstrijd met Jullius Jaspers als jury voorzitter. Deze wedstrijd heb ik gewonnen en daarmee heb ik ook een large big green egg gewonnen. Deze wedstrijd heb ik gewonnen met een warm gerookte tropische entrecote met een gegrilde peer, paprika salade met avocado, waterkers en een knoflook limoen dressing en als bij gerecht heb ik er een courgette sandwich bij gemaakt met geiten kaas en champignon. Inmiddels staat het ei bijna elke dag aan.
Cola kip, deze was goddelijk
Hele kabeljauw gerookt bij 80 graden voor 3 uur op appelhout
Pizza
Kufte met gegrilde aubergine geitenkaas salade
Nou dit was dan mijn eerste post
tot de volgende