- Berichten
- 62
Vandaag was het eindelijk zo ver. Mijn eerste BCC! Tevens was dit de eerste keer dat ik mijn BBQ in de winter ging aansteken, dus ik was benieuwd. Bij de Jumbo heb ik een mooi biologisch kipje van 1,5 kilo gehaald en nog wat kruiden voor de rub.
Het slachtoffer:
Als rub heb ik gekozen voor de funky chicken rub van Noskos. Deze heb ik afgelopen zomer al een keer op mijn kippendijen geprobeerd en dit smaakte best goed moet ik zeggen! Ik had uit een gratis boodschappen pakket van onze lokale supermarkt nog een blikje malt bier in de koelkast liggen en aangezien ik hier lees dat het niet uitmaakt wat voor vloeistof er in het blikje zit, ging deze 'up the butt'.
Chicky in de rub op het blik:
BBQ aangestoken, een paar handjes hickory snippers er op voor de extra smaak en de kip erop!
Smokin' away:
Gaandeweg ben ik er achtergekomen dat ik te veel kolen heb gebruikt waardoor het moeilijk was om de temperatuur net onder de 200 graden te houden. Hierdoor moest ik de onderste schuif bijna helemaal dicht houden en heb ik de bovenste ook wat afgeknepen. Om de 10 minuten heb ik even gechecked en nu bleef hij redelijk op temperatuur. Een les voor de volgende keer!
Halverwege gedraaid:
Na een uur en 20 minuten heb ik de temperatuur gechecked en dit zag er goed uit. Kippie kon dus van de BBQ af!
Het resultaat:
Nog 1:
Ik heb wel gelezen dat de kip sappig zou worden, maar wat ik proefde ging mijn verwachtingen te boven! Het vocht was tot in de vleugels doorgetrokken en hij smaakte echt heerlijk.
Kortom: Mijn eerste BBC blijft zeker niet mijn enige!
Het slachtoffer:

Als rub heb ik gekozen voor de funky chicken rub van Noskos. Deze heb ik afgelopen zomer al een keer op mijn kippendijen geprobeerd en dit smaakte best goed moet ik zeggen! Ik had uit een gratis boodschappen pakket van onze lokale supermarkt nog een blikje malt bier in de koelkast liggen en aangezien ik hier lees dat het niet uitmaakt wat voor vloeistof er in het blikje zit, ging deze 'up the butt'.
Chicky in de rub op het blik:

BBQ aangestoken, een paar handjes hickory snippers er op voor de extra smaak en de kip erop!
Smokin' away:

Gaandeweg ben ik er achtergekomen dat ik te veel kolen heb gebruikt waardoor het moeilijk was om de temperatuur net onder de 200 graden te houden. Hierdoor moest ik de onderste schuif bijna helemaal dicht houden en heb ik de bovenste ook wat afgeknepen. Om de 10 minuten heb ik even gechecked en nu bleef hij redelijk op temperatuur. Een les voor de volgende keer!
Halverwege gedraaid:

Na een uur en 20 minuten heb ik de temperatuur gechecked en dit zag er goed uit. Kippie kon dus van de BBQ af!
Het resultaat:

Nog 1:

Ik heb wel gelezen dat de kip sappig zou worden, maar wat ik proefde ging mijn verwachtingen te boven! Het vocht was tot in de vleugels doorgetrokken en hij smaakte echt heerlijk.
Kortom: Mijn eerste BBC blijft zeker niet mijn enige!