BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Beercan Chicken!

 

RobinCook

Vuurmaker
Berichten
62
Vandaag was het eindelijk zo ver. Mijn eerste BCC! Tevens was dit de eerste keer dat ik mijn BBQ in de winter ging aansteken, dus ik was benieuwd. Bij de Jumbo heb ik een mooi biologisch kipje van 1,5 kilo gehaald en nog wat kruiden voor de rub.

Het slachtoffer:
19E79935-B97C-48A9-8DD2-2F7B77A91C95-1217-00000175AE8708E8_zps4bb71fb0.jpg


Als rub heb ik gekozen voor de funky chicken rub van Noskos. Deze heb ik afgelopen zomer al een keer op mijn kippendijen geprobeerd en dit smaakte best goed moet ik zeggen! Ik had uit een gratis boodschappen pakket van onze lokale supermarkt nog een blikje malt bier in de koelkast liggen en aangezien ik hier lees dat het niet uitmaakt wat voor vloeistof er in het blikje zit, ging deze 'up the butt'. 

Chicky in de rub op het blik:
F0E2B511-83B9-4A13-A438-BAEAEDA4E5A0-1217-00000175B33D93B0_zps00b77e23.jpg


BBQ aangestoken, een paar handjes hickory snippers er op voor de extra smaak en de kip erop! 

Smokin' away:
7567E905-4289-4903-95D7-A91F3F6D94A2-1217-000001759DC2C096_zps533d5148.jpg


Gaandeweg ben ik er achtergekomen dat ik te veel kolen heb gebruikt waardoor het moeilijk was om de temperatuur net onder de 200 graden te houden. Hierdoor moest ik de onderste schuif bijna helemaal dicht houden en heb ik de bovenste ook wat afgeknepen. Om de 10 minuten heb ik even gechecked en nu bleef hij redelijk op temperatuur. Een les voor de volgende keer!

Halverwege gedraaid:
141C5C54-FBC8-429E-9AF8-87CAA1E08FD1-1217-00000175A3FEEC4F_zpsdee2de5f.jpg


Na een uur en 20 minuten heb ik de temperatuur gechecked en dit zag er goed uit. Kippie kon dus van de BBQ af! 

Het resultaat:
7258CB7A-7979-4DEA-AE01-5DB79A704B3A-1217-00000175A818C6D3_zps3f32e911.jpg


Nog 1:
50B1A19B-2B6F-431B-9AD2-224ECE1F9957-1217-00000175ABCC3C74_zpsc34c402c.jpg


Ik heb wel gelezen dat de kip sappig zou worden, maar wat ik proefde ging mijn verwachtingen te boven! Het vocht was tot in de vleugels doorgetrokken en hij smaakte echt heerlijk.

Kortom: Mijn eerste BBC blijft zeker niet mijn enige!
 
Mooi kippetje hoor! Als je volgende keer denkt dat hij wat te donker aan het worden is, dan kun je altijd wat folie over de bovenkant doen. Kan net zo goed zijn dat hij perfect was, foto's vertekenen nog al eens ;)

Gefeliciteerd met je tokkie ;)
 
Het was al donker buiten toen hij klaar was en het kunstlicht in mijn keuken kwam niet zo goed over op mijn kippetje ;) Hij was wel wat donker maar zeker niet zwart. Bedankt voor de badge!
 
Heb geprobeerd je avatar ook te fixen, maar er hangt geen plaatje aan. Je kunt in je profiel nu wel zien hoe het zou moeten. Alleen een URL, zonder codes naar je plaatje ;)

En net onder de 200?C krijg je een mooi knapperig velletje van ;)
 
Haha ik wist niet dat jij ook hier actief was! Leuk man. Ben benieuwd naar jouw inbreng!
 
Ja zo zie je maar haha ff wachten op een beetje mooier weer
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
 
mooie kip, welkom bij de Tokkie familie
 
Lekker kippetje heb jij.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Altijd leuk zo'n eerste kippie op blik, ziet er prima uit. Gefeliciteerd met je tokkie
 
Proficiat met je Tokkie, de kip ziet er lekker krokant uit.
 
BCC altijd lekker! Gefeliciteerd en welkom bij de tokkies.
 
kippetje, altijd lekker! gefeliciteerd met je tokkie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan