BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 

bladerunner

Pitmaster
Berichten
731
Hi all,
Zolang dit al eens willen doen.
Vorige week een BeerCanChicken-houder gekocht.
Van de week een scharrelkippie van AH.
Gisterenavond de kip in de Santa Maria BeerCanChicken rub gewreven.
Afgedekt de koeling weer in voor een nachtje.

Radler(Amstel) blikje en wat houtmix dat ik 30 minuten in een beetje bier week.
Noskos had wat tips, die maar beetje aangehouden en wat ik links en rechts gelezen heb.,

Mijn angst is dat t te hard gaat en een zwart kippie wordt.
Gezien dat ik moet schuiven aan onderzijde.
1/3 dicht dus na op temp van 170 in kogel en in de kippiedij 85 graden.

Ga zo beginnen.
Lees ik net wat leuke tips ook over onder de huid inwrijven en smeren en knoflook en kruiden toepassen, ook doen dus.

Meer foto's gaan volgen natuurlijk voor de BCC-club pin.


ltrrrsss

Marcel
B-)

360.jpg

 
Succes en eet smakelijk voor straks!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vuur aan 1 zijde, kip aan de andere. Evt vleugeltips in wat zilverfolie en naar achteren buigen. Dan kan er weinig mis gaan.
Behalve te veel kijken.

Smakelijk. Succes wensen zal wel niet nodig zijn.
 
Zolang je de kip indirect doet en de thermometer van de bbq en de kip in de gaten houd kan het niet verkeerd gaan!

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

 
Hoe is het gegaan? :)
 
ben ook wel nieuwsgierig
 
Vervolg en meer:

Allereerst:

@Henri: Waarom maar aan 1 zijde vuur?,


Het was redelijk geslaagd en kip smaakte lekker.
Ik heb 5 kwartier aangehouden, deels vanwege het gewicht, gecombineerd met tijd en temperatuur intern(in de dij).

Probleem had ik met temperatuur, die bleef hangen op ongeveer 78 uiteindelijk en denk dat het kwam door te weinig briquetten.
Briquetten waren van goedkope afkomst. Heb volgens mij 30 stuks gebruikt. De firestarter net niet vol.

Daarnaast heb ik waarschijnlijk uit voorzichtigheid teveel gesmoord met luchttoevoer, gelezen dat deze tot 1/3 dicht kon na 20 minuten.
Wil natuurlijk geen zwart kippie hebben, maar wel gaar en dat was hij uiteindelijk net aan.

Oke":

Na 1 uur ingesmeerd met die saus van Sweet Baby Ray (honey). Normaliter vind ik dit niet zo, maar in dit geval heel lekker.

Visite en wij waren toch tevreden en hebben genoten.

Volgende Keer:

Meer briquetten, en beter kokos dan misschien toch,
Afblijven van de luchttoevoer, althans het vuur moet iets meer zuurstof hebben.

Thanks voor de reacties, het klinkt allemaal zo makkelijk, maar vond het hele uitdaging.
Ga het zeker herhalen, want las alweer leuke tips en stories van anderen.

Denk dat donker bier misschien nog wel lekkerder is, ook even opzoeken  ;-)

Ook natuurlijk Noskos bedankt, daar begin ik meestal met lezen en verdwaal via anderen al gauw in alle ervaringen.

Fotos nartuurlijk":


De voorbereiding:
Dag ervoor, kip 1,5 kilo dacht ik, ingerubt met de kruiden van Sancta Maria,
Radler in de houder, voor 3/4 vol, restant bier gebruikt voor het hout te benatten a 30 minuten.



360.jpg




360.jpg



Op de Weber one touch 47 cm.
Aluschaaltje gebruikt, goede tip ergens gevonden.

360.jpg




360.jpg



360.jpg



540.jpg


thanks

Keep on grillin! B-)







 
Haha, tja alles is voor de eerste keer heel wat, maar ik denk dat als je het nog een keer doet je alweer veel minder hoeft na te denken.
Maar voor een eerste keer ziet hij er prima uit!

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

 
Ronny zei:
Haha, tja alles is voor de eerste keer heel wat, maar ik denk dat als je het nog een keer doet je alweer veel minder hoeft na te denken.
Maar voor een eerste keer ziet hij er prima uit!

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

Thanks, je hebt gelijk hoor, ik ben redelijk aan stressen geweest, hahahahahaha :D :D :D :D
 
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je tokkie!

Dankjewel Ceriel voor het tokkie  maar ik zie opeens dat t een porkie is en dat is voor mij toch iets waar ik alleen maar van kan dromen, maar staat op todo-lijstje hoor.

groet

Marcel B-)
 
bladerunner zei:
Dankjewel Ceriel voor het tokkie  maar ik zie opeens dat t een porkie is en dat is voor mij toch iets waar ik alleen maar van kan dromen, maar staat op todo-lijstje hoor.

Oeps.... :)

Die pork-badge komt vanzelf een keer!
 
Hoi,
Ik gebruik altijd liever 1 hete zone. Met de uitlaat klep er tegenover.
Ik kan dan als het ergens te hard gaat de kip omdraaien.

Verder gebruik ik geen houder. Maar een bakvorm voor een tulband. Hier past een blikje ook perfect in.
Maar ik gebruik dan de ring om wat aardappelen en groenten in gaar te stomen.
Samen met wat witte wijn en bouillon.

Idee komt eigenlijk vanuit een Thaise barbecue. Waar vlees sappen ook in een ring worden opgevangen.

Als Nederlander wil je toch ook graag jus bij je aardappels en vlees.
fb6c013ca44d12514a4d56ad3ee401d1.jpg
4a11c848637843d8f21b30f998251063.jpg
beacbe0d7ca4ffc93c69ced9ca571267.jpg
 
Gefeliciteerd met tokkie. Ik vindt het een keurig uitziend kippetje hoor. Veel plezier de volgende x.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Gefeliciteerd met tokkie. Ik vindt het een keurig uitziend kippetje hoor. Veel plezier de volgende x.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Dankjewel Marco
 
Ceriel zei:
bladerunner zei:
Dankjewel Ceriel voor het tokkie  maar ik zie opeens dat t een porkie is en dat is voor mij toch iets waar ik alleen maar van kan dromen, maar staat op todo-lijstje hoor.

Oeps.... :)

Die pork-badge komt vanzelf een keer!


Thankssssssss Die PP gaat er komen, ga denk ik eerst beginnen in de oven, en dan op kolen proberen.


groetjes
B-)
 
bladerunner zei:
Ceriel zei:
bladerunner zei:
Dankjewel Ceriel voor het tokkie  maar ik zie opeens dat t een porkie is en dat is voor mij toch iets waar ik alleen maar van kan dromen, maar staat op todo-lijstje hoor.

Oeps.... :)

Die pork-badge komt vanzelf een keer!


Thankssssssss Die PP gaat er komen, ga denk ik eerst beginnen in de oven, en dan op kolen proberen.


groetjes
B-)
Waarom niet op je bbq? Pp is best eenvoudig.
Als je met de temperatuur kunt spelen gaat het best lukken.
 
henri.wolbrink zei:
Hoi,
Ik gebruik altijd liever 1 hete zone. Met de uitlaat klep er tegenover.
Ik kan dan als het ergens te hard gaat de kip omdraaien.

Verder gebruik ik geen houder. Maar een bakvorm voor een tulband. Hier past een blikje ook perfect in.
Maar ik gebruik dan de ring om wat aardappelen en groenten in gaar te stomen.
Samen met wat witte wijn en bouillon.

Idee komt eigenlijk vanuit een Thaise barbecue. Waar vlees sappen ook in een ring worden opgevangen.

Als Nederlander wil je toch ook graag jus bij je aardappels en vlees.


===============================================================


Zo zeg Henri dat zijn mooie sappige foto's, krijg al weer trek hahahahahah
en wat een goed idee idd een tulband!

Nou had ik die niet, maar dat idee trekt wel hoor met aardappels erin.

Beetje kippensap loopt er ook wel in, of olie, maarja, smeuig toch?

Nogmaals ziet er goed uit hoor!.

Dat draaien is dan makkelijker idd als met zo'n houdertje dat ik heb.

Weer iets om op de wishlist te zetten. ;)

groet

Marcel
 
bladerunner zei:
henri.wolbrink zei:
Hoi,
Ik gebruik altijd liever 1 hete zone. Met de uitlaat klep er tegenover.
Ik kan dan als het ergens te hard gaat de kip omdraaien.

Verder gebruik ik geen houder. Maar een bakvorm voor een tulband. Hier past een blikje ook perfect in.
Maar ik gebruik dan de ring om wat aardappelen en groenten in gaar te stomen.
Samen met wat witte wijn en bouillon.

Idee komt eigenlijk vanuit een Thaise barbecue. Waar vlees sappen ook in een ring worden opgevangen.

Als Nederlander wil je toch ook graag jus bij je aardappels en vlees.


===============================================================


Zo zeg Henri dat zijn mooie sappige foto's, krijg al weer trek hahahahahah
en wat een goed idee idd een tulband!

Nou had ik die niet, maar dat idee trekt wel hoor met aardappels erin.

Beetje kippensap loopt er ook wel in, of olie, maarja, smeuig toch?

Nogmaals ziet er goed uit hoor!.

Dat draaien is dan makkelijker idd als met zo'n houdertje dat ik heb.

Weer iets om op de wishlist te zetten. ;)

groet

Marcel
Nog een tip, die je het leven wat makkelijker gaat maken.
Als je ketel leeg is, speel dan eens met je schuif.
Verdraaid deze zodat hij net begint te openen, en markeer dit punt bij de hendel.
Doe hetzelfde voor 1/2 open en net volledig open.

Dan wordt temperatuur regelen ineens een stuk makkelijker.
Wel iedere keer met kleine beetjes openen  of sluiten  en dan een kwartiertje wachten tot temperatuur zich stabiliseert.

Veel succes met deze hoog addictive hobby!
5286e74df461179068b473fc957ef03c.jpg
 
henri.wolbrink zei:
bladerunner zei:
henri.wolbrink zei:
Hoi,
Ik gebruik altijd liever 1 hete zone. Met de uitlaat klep er tegenover.
Ik kan dan als het ergens te hard gaat de kip omdraaien.

Verder gebruik ik geen houder. Maar een bakvorm voor een tulband. Hier past een blikje ook perfect in.
Maar ik gebruik dan de ring om wat aardappelen en groenten in gaar te stomen.
Samen met wat witte wijn en bouillon.

Idee komt eigenlijk vanuit een Thaise barbecue. Waar vlees sappen ook in een ring worden opgevangen.

Als Nederlander wil je toch ook graag jus bij je aardappels en vlees.


===============================================================


Zo zeg Henri dat zijn mooie sappige foto's, krijg al weer trek hahahahahah
en wat een goed idee idd een tulband!

Nou had ik die niet, maar dat idee trekt wel hoor met aardappels erin.

Beetje kippensap loopt er ook wel in, of olie, maarja, smeuig toch?

Nogmaals ziet er goed uit hoor!.

Dat draaien is dan makkelijker idd als met zo'n houdertje dat ik heb.

Weer iets om op de wishlist te zetten. ;)

groet

Marcel
Nog een tip, die je het leven wat makkelijker gaat maken.
Als je ketel leeg is, speel dan eens met je schuif.
Verdraaid deze zodat hij net begint te openen, en markeer dit punt bij de hendel.
Doe hetzelfde voor 1/2 open en net volledig open.

Dan wordt temperatuur regelen ineens een stuk makkelijker.
Wel iedere keer met kleine beetjes openen  of sluiten  en dan een kwartiertje wachten tot temperatuur zich stabiliseert.

Veel succes met deze hoog addictive hobby!
5286e74df461179068b473fc957ef03c.jpg

Hoi dat is ook een goede. Ik moet alleen wat anders verzinnen, ik heb niet zo eentje als jij, maar die daarvoor, dus zonder opvangbak, maar een schotel tussen de poten geklemd onder de bol. Ik moet er iets anders op verzinnen.

Spelen, meten en weten

groet
B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan