BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 

blizzy

Vuurmaker
Berichten
52
Van
Vanmiddag begonnen  met 2 mooie kippen van de slager. Ingesmeerd met een run van knoflook,paprika, mosterd
,zout en peper.

Mijn uds op 115 graden voor ongeveer 3 uur en de temp op 74 graden was.

Het velletje was wat taai maar het vlees heerlijk mals. 1 kip opgegeten met wat friet, de anders is pulled chicken geworden.

e9ede8b8609fa52ac31a49bef842517f.jpg
c131858ccdb47c73c92c8c09fb49784b.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Mooi kleurtje ;)
 
Iemand tips voor een beter velletje?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Ziet er heerlijk uit.
Krokant velletje krijg meestal door absoluut geen rook te gebruiken (maakt het taai) goed de kip schoonmaken en flink heet te gaan.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Heb je de kip er 3 uur op gehad? Doe zelf bij wat hogere temp dan 115 graden en dan is na ruim een uur vel krokant.
 
Heb je olie op het vel gedaan voor de rub.
Olie zorgt we eens voor een krokant velletje.  ;)
 
Kalimero zei:
Heb je olie op het vel gedaan voor de rub.
Olie zorgt we eens voor een krokant velletje.  ;)
Thx. Denk dat dat het is

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan