BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC

 

Roadkill

Vuurmaker
Berichten
68
Vandaag voor het eerst mijn nieuwe weber opgestookt en voor het eerst een beer can chicken geprobeerd.
De kip ingesmeerd in olijfolie en daarna in de rub gezet.
Heb hiervoor kant en klare mix gebruikt, de BBQ mix voor kip van Verstegen en de kip pikant mix van huismerk AH.



De weber opgestookt en de kip tussen de kolen gezet



Handjevol kersenhout er bij voor de rook en het deksel er op



Temperatuur zo rond de 170 graden kunnen houden



Na ca. vijf kwartier de kerntemperatuur gemeten, die zat op 77 graden, klaar om aan te vallen dus!



Het eindresultaat:



Heb nog nooit eerder zo'n heerlijk mals en sappig kippetje geproefd, was echt om je vingers bij op te eten!
Dit ga ik zeker vaker doen!


 
Goed gedaan, en mooie foto's!
 
Lekker, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Sticker verdient denk ik zo
 
lekker kippie hoor! mooie Q ook  B-)
 
lust ik
 
Terug
Bovenaan Onderaan