- Berichten
- 68
Vandaag voor het eerst mijn nieuwe weber opgestookt en voor het eerst een beer can chicken geprobeerd.
De kip ingesmeerd in olijfolie en daarna in de rub gezet.
Heb hiervoor kant en klare mix gebruikt, de BBQ mix voor kip van Verstegen en de kip pikant mix van huismerk AH.

De weber opgestookt en de kip tussen de kolen gezet

Handjevol kersenhout er bij voor de rook en het deksel er op

Temperatuur zo rond de 170 graden kunnen houden

Na ca. vijf kwartier de kerntemperatuur gemeten, die zat op 77 graden, klaar om aan te vallen dus!

Het eindresultaat:

Heb nog nooit eerder zo'n heerlijk mals en sappig kippetje geproefd, was echt om je vingers bij op te eten!
Dit ga ik zeker vaker doen!
De kip ingesmeerd in olijfolie en daarna in de rub gezet.
Heb hiervoor kant en klare mix gebruikt, de BBQ mix voor kip van Verstegen en de kip pikant mix van huismerk AH.

De weber opgestookt en de kip tussen de kolen gezet

Handjevol kersenhout er bij voor de rook en het deksel er op

Temperatuur zo rond de 170 graden kunnen houden

Na ca. vijf kwartier de kerntemperatuur gemeten, die zat op 77 graden, klaar om aan te vallen dus!

Het eindresultaat:

Heb nog nooit eerder zo'n heerlijk mals en sappig kippetje geproefd, was echt om je vingers bij op te eten!
Dit ga ik zeker vaker doen!