- Berichten
- 73
Gisteren met eerste BCC op de OTP47 gemaakt. Ik heb het recept van Noskos Funky Beer Can Chicken aangehouden. De rub had ik al enkele weken geleden gemaakt.
Lekker kippetje van 1.2 kg van AH ingesprayd met olijfolie/knoflook. Ik weet niet waar mijn vrouwen dit vandaan heeft maar het is makkelijk en heerlijk.

Vervolgens ruim in de rub gezet en wat ruikt het al lekker.

Het bier had ik voorverwarmd in de hoop dat het in de Q zou gaan verdampen. Vervolgens wordt gaat de kip voor de laatste keer op stok. Helaas blikje zat na afloop even vol (ach gaat om het idee).

De Q klaargemaakt met Bricos en een paar Ecobrasa's. De temp bleef heel lang erg hoog (>230 C). De schuif beneden half open en boven helemaal kreeg ik hem op een mooie 200 C.

CDN in het kippetje en gaan.........
ik heb wat eiken als rookhout gebruikt. Niet teveel want ik was bang dat hij dan te rokerig zou worden. Na 50 min! zat de kern op 82 C en voor de zekerheid meerdere plekken nog even gecontroleerd maar overal gaar. Hij zag er perfect uit en met een heerlijke krokant huidje en de geur.............geweldig!!

Lekker hoor..

Naast de kip wat krieltjes voor 5 min gekookt en deze besprayd met olijfolie/knoflook en wat verse rozemarijn toegevoegd. Daarna op de grillstand voor 20 min in de oven. Sla heb ik niet op foto.

En wat vonden we van de kip: ik vond het vlees sappig en samen met de korst heerlijk en smaakvol maar zonder korst niet echt bijzonder. Mijn vrouw houdt niet zo van kluiven en ze vond het te Amerikaans. Volgende keer maak ik een Sri Lankaanse versie want we zijn gek op pittig eten.
Lekker kippetje van 1.2 kg van AH ingesprayd met olijfolie/knoflook. Ik weet niet waar mijn vrouwen dit vandaan heeft maar het is makkelijk en heerlijk.

Vervolgens ruim in de rub gezet en wat ruikt het al lekker.

Het bier had ik voorverwarmd in de hoop dat het in de Q zou gaan verdampen. Vervolgens wordt gaat de kip voor de laatste keer op stok. Helaas blikje zat na afloop even vol (ach gaat om het idee).

De Q klaargemaakt met Bricos en een paar Ecobrasa's. De temp bleef heel lang erg hoog (>230 C). De schuif beneden half open en boven helemaal kreeg ik hem op een mooie 200 C.

CDN in het kippetje en gaan.........
ik heb wat eiken als rookhout gebruikt. Niet teveel want ik was bang dat hij dan te rokerig zou worden. Na 50 min! zat de kern op 82 C en voor de zekerheid meerdere plekken nog even gecontroleerd maar overal gaar. Hij zag er perfect uit en met een heerlijke krokant huidje en de geur.............geweldig!!

Lekker hoor..

Naast de kip wat krieltjes voor 5 min gekookt en deze besprayd met olijfolie/knoflook en wat verse rozemarijn toegevoegd. Daarna op de grillstand voor 20 min in de oven. Sla heb ik niet op foto.

En wat vonden we van de kip: ik vond het vlees sappig en samen met de korst heerlijk en smaakvol maar zonder korst niet echt bijzonder. Mijn vrouw houdt niet zo van kluiven en ze vond het te Amerikaans. Volgende keer maak ik een Sri Lankaanse versie want we zijn gek op pittig eten.