- Berichten
- 286
Vorige week woensdag heb ik voor de eerste keer een stuk buikspek in de pekel gezet, met dank aan Leo die me een zakje zout opgestuurd had.
Vanavond heb ik het spek gespoeld, gedroogd en terug in de koelkast geplaatst.
Vrijdag ga ik het roken, zodat ik met een mooi portie bacon het weekend in kan gaan!
Nog een paar overwegingen:
Ik hoor graag jullie suggesties op bovenstaande.


Vanavond heb ik het spek gespoeld, gedroogd en terug in de koelkast geplaatst.


Vrijdag ga ik het roken, zodat ik met een mooi portie bacon het weekend in kan gaan!
Nog een paar overwegingen:
- Had het spek niet veel roder moeten kijken? Ik zie sommige foto's waarbij het dieprood, bijna wijnrood is. Deze is veel fletser rood. Het vet is overigens wel veel witter geworden.
- Ga ik door tot 65C zodat ik een halffabricaat heb (smaakt het dan nog niet?) of tot 72C zodat ik een eindproduct heb (maar dat is toch ook gewoon te bakken?)
- Wat voor rookhout zal ik toevoegen, en hoeveel? Een blok hickory en twee appel, of is dat te veel?
Ik hoor graag jullie suggesties op bovenstaande.