BasBQ
Beef en Steak

Meivakantie / Weber Q220 / Lamb Juicy Lucy, lamsburgers gevuld met kaas

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Deze week lekker op vankantie geweest in het schone Limburg.
Veel vlaai, maar das een andere verslaving  :p

Elke dag de Q aan gehad en dit jaar hadden we voor het eerst de gasser mee. (Weber Q220)
Prima apparaat voor de camping, echt van genoten.
Nadelen? ja.
Lager dan 150gr lukt niet, er is geen koele zone en je mist wat smaak van vet op houtskool.
Maar verder gaat het als de brandweer.

Wat hebben we allemaal gemaakt?
Gewoon stiekem lekker Picanha en Bavette meegenomen in de vriezer.
Vrouw en vrienden waren positief verbaasd  8)
Zeewolf gekocht en met lekkere kruiden op de Q.
Kippendijen, gevulde varkenshaas

Maar helaas......alles is niet gebeurd.
Foutje met de foto's

Maar ook een nieuw recept geprobeerd.
Uit mijn nieuwe boek "Wicked good burgers" het recept "Lamb Jucy Lucy, lamsburgers gevuld met kaas" gemaakt
Zo hebben we redelijk gevarieerd gegeten vonden we zelf.

IMG_1867_zps3bc3c103.jpg


IMG_1869_zpsc9aa8e07.jpg


Mooi burgertje maken van lamsvlees en verse kruiden, randje er aan maken en besmeren met yoghurt

IMG_1871_zps410fd10f.jpg


IMG_1873_zps33ea1b95.jpg


Kaasjes er in doen, in dit geval fetta en brie

IMG_1878_zps1e2572f1.jpg


IMG_1883_zps91bebd67.jpg


Dicht vouwen en aangrillen.
Uiteraard kun je op je klompen aanvoelen dat alles er uit gaat lopen dus snel over in een
geimproviseerde alu bakplaatpan

IMG_1885_zps32762834.jpg


IMG_1886_zps60e3d795.jpg


IMG_1891_zps56e7848d.jpg


IMG_1893_zps007a5787.jpg


Pita warmen op de Q gaat ook prima  :p
Vullen met rucola, tomaat en pesto en dan heerlijk opeten

EN??

Wij miste als je gaat zeuren en miepen wat smaak
Dus wat extra zout er op moet nog aangepast worden in het recept en de kruiden nog eens kritisch nalopen
Misschien toch wat meer pesto in het broodje
En heel belangrijk...gewoon knoflooksaus (of beter nog, eigen gemaakte tzasiki)

Dus bij het tweede broodje zaken aangepast en dat was gelijk een heeeeeeel stuk beter.

Heerlijk gegeten

 
Ondanks de lekkage ??? een zeer appetijtelijk burgertje!! :p
 
Kleine toelichting:

De lekkage was voornamelijk van de drie mega burgers die er 15 minuten daar voor op lagen.
Die wogen bijna 300 gram per stuk.
Op de foto zijn ze wat kleiner (+/- 175 gr)
Dus viel uiteindelijk wel mee hoor.
 
Lekker man, jij hebt er zeker iets moois van gemaakt ! Ziet er allemaal prima uit
300 gram burgers ! dat is ff doorkauwen  ;D
 
Om meer smaak te krijgen van de kaas, zou ik om te beginnen de brie weglaten. Feta is lekker zoutig, zeker als je echte feta hebt, en niet van die witte kaas, die ook als feta verkocht word. En misschien ook de yoghurt weg, of daar wat zout en knoflook doorheen.
Maar was dit een recept wat je helemaal hebt gevolgd of heb je zelf al aanpassingen gedaan?
 
ik begin altijd met keurig het recept te maken.
Maar beetje zout en tzaziki deden al wonderen.

Met de kaasvulling kun je ook prima varieren inderdaad
 
Dominique zei:
Om meer smaak te krijgen van de kaas, zou ik om te beginnen de brie weglaten. Feta is lekker zoutig, zeker als je echte feta hebt, en niet van die witte kaas, die ook als feta verkocht word. En misschien ook de yoghurt weg, of daar wat zout en knoflook doorheen.
Maar was dit een recept wat je helemaal hebt gevolgd of heb je zelf al aanpassingen gedaan?

Waarom de brie weglaten? Brie geeft toch een mooie romige smaak. Ik zou de yoghurt weglaten en het vlees wat sterker kruiden.

Die yoghurt kun je dan later wel weer in de saus verwerken.

Maar een mooi gerecht, ga je het recept nog plaatsen?
 
Piet, ik vind brie als je het warm maakt een smakeloze hap, waarvan je tanden aan elkaar plakken, brrr. Maar dat is persoonlijk. En idd yoghurt weglaten had ik ook verzonnen, ( getypt en weggehaald), maar toen dacht ik eraan om eerst eens te vragen of dit volgens recept was.
 
De griekse yoghurt met fetta en brie zal een mooie romige vulling maken.
Dus daar ga ik niet al te veel mee rommelen en daar was ook niets mis mee. (Hooguit een wat pittigere brie)
Sterker nog met de hele combi was niets mis, hij moest alleen wat hoger op smaak.
(wij zijn altijd wat zuinig met zout)
Maar wat extra kon dit gerecht wel hebben.
Misschien ook wat extra pesto in het broodje (volgens recept)

Recept zal ik met liefde even plaatsen.
 
lekker bezig bezig geweest
 
Prima vakantie zo
 
Heerlijke burger zo :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan