Beef en Steak

Meerdere 3-2-1 sessies. :-)

Vandaag weer een sessie met foto's erbij. Dit blijft denk ik toch wel mijn favoriete gerecht,... simpel en oh zo lekker. Wat gaan we deze keer anders doen, enkel de tijd dat de ribs in de folie liggen. Elke keer wijzig ik maar ??n ding zodat ik het effect 'beter' zou kunnen proeven. Eigenlijk dus gewoon lekker bezig zijn. :)


Alles klaar maken. Bidle02 in stelling gebracht. Ribs die in een zak met marinade lagen uit de koelkast. Rub inwrijven kort laten intrekken en het rooster op!!


2014-07-20 Ribs 3-2-1 01 by Bidle, on Flickr


2014-07-20 Ribs 3-2-1 02 by Bidle, on Flickr


2014-07-20 Ribs 3-2-1 03 by Bidle, on Flickr


2014-07-20 Ribs 3-2-1 04 by Bidle, on Flickr


2014-07-20 Ribs 3-2-1 05 by Bidle, on Flickr


Nu maar geduldig wachten en om het uur even sprayen. :)
Ondertussen nog wel even een lekker broodje kip en kip-wraps maken,... want van de geur van de spare-ribs krijg je wel trek!! :P
 
dat gaat helemaal goed komen
 
Na een uurtje even sprayen:


2014-07-20 Ribs 3-2-1 07 by Bidle, on Flickr

Ondertussen ook gelijk even mijn nieuwe DX2 eraan gehangen, om te zien of die het doet. Werkt perfect en had ook niet anders verwacht. :)

2014-07-20 Ribs 3-2-1 08 by Bidle, on Flickr


Dan maar even lunchen,.... het kleine exemplaar is voor de kleine man. Het was volgens de geluiden erg geslaagd.

2014-07-20 Chicken Sandwich 05 by Bidle, on Flickr


En daarna gelijk weer sprayen voor het tweede uur:

2014-07-20 Ribs 3-2-1 10 by Bidle, on Flickr



 
Mijn reactie volgt zodra ik het kwijl hier van mijn laptop heb geveegd.. ;)
Bij het zien van jouw foto's krijg ik steeds weer zin om te gaan BBQen en ik zet 'm net weg hahaha.

Ziet er allemaal super uit!
 
Ziet er fantastisch uit! Chapeau. 2 vragen: waar heb je je ribs gekocht en waarmee spray je zo om het uur in?
 
De volgende sessie ook gelijk een paar foto's van. Hier enkele:

Begon goed en netjes om het uur even spuiten met appelsap en appelazijn om ze mooi vochtig te houden. Daarna in de folie met  het overgebleven vocht van de spuit en aangevuld tot 100ml per rack.

2014-07-27 Ribs 3-2-1 01 by Bidle, on Flickr


2014-07-27 Ribs 3-2-1 04 by Bidle, on Flickr


2014-07-27 Ribs 3-2-1 05 by Bidle, on Flickr


2014-07-27 Ribs 3-2-1 06 by Bidle, on Flickr


2014-07-27 Ribs 3-2-1 07 by Bidle, on Flickr


En weer smullen:

2014-07-27 Ribs 3-2-1 08 by Bidle, on Flickr

 
Hmmmmmmmmh ribs heb ik dit weekend ook gemaakt, mais ziet er ook weer lekker uit
 
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/2x-buikribben-bge-xl-vs-wsm-57/msg156613/#msg156613


Weer een lekkere sessie, deze keer hetzelfde gedaan als de vorige keer. Dat was immers goed bevallen. Deze rack was wel een slagje groter dus achteraf had ik toch beter iets moeten bijstellen. gelukkig liggen er nog 5 te wachten, dus gaat goed komen. ;)



2014-11-16 Ribs 3-1-1 01 by Bidle, on Flickr

Wat zijn het toch ook lobbesen,... helemaal goed!

2014-11-16 Ribs 3-1-1 05 by Bidle, on Flickr

Het leukste moment,... de rook:

2014-11-16 Ribs 3-1-1 06 by Bidle, on Flickr


2014-11-16 Ribs 3-1-1 10 by Bidle, on Flickr


Tussendoor netjes sprayen met appelsap:

2014-11-16 Ribs 3-1-1 12 by Bidle, on Flickr


Tussendoor nog even poffertjes gemaakt,.. als we dan toch bezig zijn. De kleine vond het heerlijk en hij niet alleen. ;)

2014-11-16 Pancakes Poffertjes 02 by Bidle, on Flickr


2014-11-16 Pancakes Poffertjes 03 by Bidle, on Flickr


2014-11-16 Pancakes Poffertjes 05 by Bidle, on Flickr


De rack mocht er weer uit dus het laatste uur kon beginnen:

2014-11-16 Ribs 3-1-1 17 by Bidle, on Flickr


2014-11-16 Ribs 3-1-1 18 by Bidle, on Flickr

Vergezeld met vier maiskolven die snel op de Medium gemaakt waren:

2014-11-16 Ribs 3-1-1 20 by Bidle, on Flickr

Close-up:

2014-11-16 Ribs 3-1-1 21 by Bidle, on Flickr


Al met al was deze sessie een 8,... voor de volgende keer mogen deze grotere racks iets langer ingepakt zijn. Vermoed een ~15min, dus op naar de volgende sessie. :D
 
Je hebt duidelijk een voorliefde voor ribs ;) Ik heb meteen zin om weer eens ribs te maken :) en poffertjes :P
 
Bidle, wil je met me trouwen? ;-)  Your ribs look divine!

OK, tell me... 3-2-1 noem je het recept, 3 uur met rub erop, dan 2 uur inpakken met wat vocht erbij en dan nog een uurtje nadat je met saus hebt gelakt is dat toch? Maar ik zie dat je die folie alleen als lekbakje eronder gebruikt, of pak je de hele rib weldegelijk in? Dat alles bij een temperatuur van ca 120?C of zo? Maiskolfjes doe je er het laatste uurtje bij ofzo? Ik wil het heel graag heel precies weten zodat ik dit precies zo na kan maken en bij mijn vrouw kan blijven! ;-)

Cheers man!
 
Sander72 zei:
Bidle, wil je met me trouwen? ;-)  Your ribs look divine!

OK, tell me... 3-2-1 noem je het recept, 3 uur met rub erop, dan 2 uur inpakken met wat vocht erbij en dan nog een uurtje nadat je met saus hebt gelakt is dat toch? Maar ik zie dat je die folie alleen als lekbakje eronder gebruikt, of pak je de hele rib weldegelijk in? Dat alles bij een temperatuur van ca 120?C of zo? Maiskolfjes doe je er het laatste uurtje bij ofzo? Ik wil het heel graag heel precies weten zodat ik dit precies zo na kan maken en bij mijn vrouw kan blijven! ;-)

Cheers man!


Hier alle antwoorden. ;-)

0.jpg



2014-11-16 Ribs 3-1-1 16 by Bidle, on Flickr


2014-11-01 Ribs 3-1-1 40 by Bidle, on Flickr


http://www.bbqgenootschap.nl/forum/bijgerechten/honey-corn/


:)







Uchman zei:
Mooie ribbels .

Worden die bevroren bezorgt ?


Thx,
helaas,.....  :(
 
Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden... toch komt dat eerste plaatje wel keihard binnen hier hoor! ;-)
 
Wat een mooie runs heb je gemaakt. Ziet er erg lekker uit. En over dat "zien" heb ik een vraag, ook al hoort die niet op dit forum thuis
Je foto's zijn prachtig, en zeker qua kleur. Waar schiet jij je foto's mee, en met welke instellingen? Wil graag wat leren, zodat ik mijn foto's ook naar een hoger level kan tillen. B-)

Gr Peter
 
Bedankt heren!

Deze foto's met een D700, prima body met verschillende lenzen. Voornamelijk een 105 en 14-70.
 
Terug
Bovenaan Onderaan