BasBQ
Beef en Steak

Meerdere 3-2-1 sessies. :-)

 
 
 
 
 
 

Bidle

Gemarineerd
Berichten
1.993
Al een tijd niks gepost,...

Dit jaar kwam het bbq'en langzaam op gang, mede omdat ik mijn tuin helemaal overhoop lag en tussendoor met een bbq vond ik ergens maar niks. Enfin, de tuin is net klaar dus de teller staat pas op 6,....  :-S

Afgelopen weekend weer eens kunnen smoken. Zie hieronder het resultaat:


Heerlijke mooie buikribben, heb niet te veel rub gebruikt. Vind het anders vaak te overheersend.

2014-06-08 Ribs 3-2-1 01 by Bidle, on Flickr



Buiten de boel gereed gemaakt. Even kijken of de DX2 nog mee wil werken:

2014-06-08 Ribs 3-2-1 03 by Bidle, on Flickr



En we zijn vertrokken!!! Om het uur even een beetje sprayen:

2014-06-08 Ribs 3-2-1 04 by Bidle, on Flickr




Klaar om de boel in te pakken:

2014-06-08 Ribs 3-2-1 05 by Bidle, on Flickr



Een mix van appelsap en appelazijn moet de truuk zijn.

2014-06-08 Ribs 3-2-1 06 by Bidle, on Flickr



En voila,... ziet er goed uit:

2014-06-08 Ribs 3-2-1 07 by Bidle, on Flickr



Nog even terug met saus, voorzichtig tillen want anders vallen ze uit elkaar.  ;)

2014-06-08 Ribs 3-2-1 08 by Bidle, on Flickr

2014-06-08 Ribs 3-2-1 09 by Bidle, on Flickr



Ondertussen een paar ma?skolven opgezet met honing, zout en boter.

2014-06-08 Ribs 3-2-1 11 by Bidle, on Flickr



En dinner is served!!!  :-*


2014-06-08 Ribs 3-2-1 14 by Bidle, on Flickr


2014-06-08 Ribs 3-2-1 15 by Bidle, on Flickr





En ja het was weer heerlijk,.... wat had ik dit gemist.  ;)  Kortom zaterdag doen we het dunnetjes over. Om een beetje in te lopen,... morgen burgers, zaterdag Ribs en zondag bierblikkip,..... kan eindelijk dat fel begeerde icoontje winnen.  :D




2014-06-08 Ribs 3-2-1 16 by Bidle, on Flickr

 
Hmmm lekker hoor
 
Dat zijn hele mooie ribs!! en succes met je BCC!!
 
Lekkeerrrrrrrr toch ook maar eens mais maken
 
Dank, dank,.... was echt weer een genot!!

MarBQ zei:
Dat zijn hele mooie ribs!! en succes met je BCC!!

Thx, ben benieuwd naar het eindresultaat!!! :)
Ga het iig goed vast leggen.


maroc zei:
Lekkeerrrrrrrr toch ook maar eens mais maken


Zeker doen, vind het zo lekker!! Sluit perfect aan op de Ribben. Hier nog een foto om je nog meer te helpen.  ;)

2014-06-08 Ribs 3-2-1 13 by Bidle, on Flickr
 
dat ziet er allemaal weer heel erg lekker uit
 
[me=SteenErts]gaat zijn mais ook maar eens inpakken nu ie dit gezien heeft :))[/me]
 
Voorlopig kan ik weer vooruit!!!! Hoe blij je kan worden van een paar stukken vlees. ;)

Kortom ben vandaag weer aan de gang en telkens net weer even iets anders totdat ik het voor mezelf helemaal perfect heb. Wetende dat het waarschijnlijk bij lange na niet in de buurt komt van de echte wedstrijdmannen. :)


2014-06-12 Iberico ribs 01 by Bidle, on Flickr

2014-06-12 Iberico ribs 02 by Bidle, on Flickr

2014-06-12 Iberico ribs 03 by Bidle, on Flickr


Denk dat ik er goed aan doe om de sessie maar in dit topic te gooien, anders staan er straks zoveel 3-2-1 topics. ;)
 
Ik ook kan ik mooi oefenen!!  B-)


Hier een flink aantal foto's van de sessie van vandaag. Oi oi, wat vind ik dit toch leuk om te doen. Beetje met het eten bezig zijn, boekje lezen, eten bezig zijn,.... en uiteindelijk smikkelen.




Werk aan de winkel en deze keer toch iets meer Rub en minder mop-saus. Verder alles gelijk, zodat ik beter de verschillen kan proeven.

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 01 by Bidle, on Flickr

Ik laat de ribs trouwens eerst een tijdje in appelsap liggen en daarna haal ik pas het vlies er af. Voor mijn gevoel is het dan ook veel makkelijker. :)


Klaar voor de Rub:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 02 by Bidle, on Flickr

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 03 by Bidle, on Flickr


WSM aan en wachten totdat het feest kan beginnen:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 04 by Bidle, on Flickr

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 05 by Bidle, on Flickr


Hoppa we zijn onderweg:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 07 by Bidle, on Flickr

Om het uur even spuiten met mijn nieuwe Gardena spuit:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 08 by Bidle, on Flickr

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 09 by Bidle, on Flickr

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 12 by Bidle, on Flickr


Inpakken die handel:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 14 by Bidle, on Flickr


Nog even terug met de saus en dan smikkelen:

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 15 by Bidle, on Flickr

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 16 by Bidle, on Flickr



Wat is dit toch lekker, denk nu alweer aan de volgende sessie.

2014-06-14 Iberico ribs 3-2-1 17 by Bidle, on Flickr



 
Mooie ribjes! Maar waarom in een ribrek als ze ook gewoon op het rooster passen?
 
noskos zei:
Mooie ribjes! Maar waarom in een ribrek als ze ook gewoon op het rooster passen?


Daar heb je eigenlijk een heel goed punt,..... hmmmm, omdat ik een rek heb!??? Hahahaha,...... :blush:

Ik ga gewoon volhouden dat er zo meer rook langs op komt.  ;)
 
Zien er goed uit!!!

Maar de hamvraag: welke waren lekkerder??
 
mitch01 zei:
Zien er goed uit!!!

Maar de hamvraag: welke waren lekkerder??


De tweede sessie was lekkerder, maar volgende wijzigingen staan al wel weer op het programma. Ga dit weekend,... als het mooi weer is weer aan de gang.  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan