BasBQ
Beef en Steak

maroc's spare-rib rub

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
aangezien ik nog wel zoet ben aangelegd heb ik voor mijn spareribs een rub bedacht. deze heb ik vorig week bij een catering partijtje voor het eerst uitgeprobeerd.
ik moet zeggen dat ik erg enthousiast was over de smaak van de spareribs en de presentatie er van.

uiteraard wil ik dit graag met jullie delen aangezien ik ook al heel veel hier heb weggeplukt.

komt ie:
3    ?  cup rietsuiker
1    ?  cup bruine suiker
2    ?  cup paprikapoeder
1    ?  cup zeezout
4    theelepels knoflookpoeder
2    eetlepels 4 seizoenen peper uit de molen
2    theelepels uienpoeder
1    theelepel koriander
2    theelepels mosterdpoeder

hieronder een foto nadat de ribbels afgelakt zijn met SBR hickory brown Sugar



veel plezier ermee indien je deze rub een keer probeert  ;D

edit:
zie net dat hij wel iets wegheeft van nosmo's secret rub  :-[ :-\
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Klinkt goed, er zijn hier veel fans van koriander  ;) Wil deze best eens proberen
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
ze zien er in ieder geval heerlijk uit
 

tbob

Kooltjesharker
 
Berichten
166
Zien lekker eruit, wat voor een glaze(saus) heb je gebruikt?
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
tbob zei:
Zien lekker eruit, wat voor een glaze(saus) heb je gebruikt?

Hickory brown sugar van sweet baby ray's
 

david

Kooltjesharker
Berichten
183
klinkt lekker, maar je moet wel een zoetekauw zijn.
Hou ik wel van.
 

Houtepen

Vuurmaker
 
Berichten
83
Ik zit net dit heerlijke idee te lezen en wil toch voor de zekerheid even iets checken:

als er staat 3        1/4 cup dan neem ik aan dat je 3 hele en 1/4 cup bedoelt toch? en niet 3x 1/4 cup oid :p
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Houtepen zei:
Ik zit net dit heerlijke idee te lezen en wil toch voor de zekerheid even iets checken:

als er staat 3        1/4 cup dan neem ik aan dat je 3 hele en 1/4 cup bedoelt toch? en niet 3x 1/4 cup oid :p

Het is alweer even geleden en heb nu wat anders  maar ik ga er van uit dat het 3 keer een1/4 cup is. Dat maakt samen met de bruine suiker een totaal van 1 cup. Maar nogmaals het was 1 van m'n eerste eigen mengsels😂
 

Houtepen

Vuurmaker
 
Berichten
83
Haha top! toch goed dat ik het even check dan:p

Begrijp ik dat je inmiddels een verbetert recept hebt...?:p
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Houtepen zei:
Haha top! toch goed dat ik het even check dan:p

Begrijp ik dat je inmiddels een verbetert recept hebt...?:p

Dat is er inderdaad. Maar dat geef ik (nog) niet prijs😉😉😉
 
Bovenaan Onderaan