- Berichten
- 193
Deze week eerste poging ondernomen om makreel te roken op het eitje.
Ik heb hier eikenhout snippers voor gebruikt omdat ik geen houtmot bezit.
Eerst de vis pekelen
en na 90 min. In een koude oven maar met de ventilator aan, laten drogen. Dat duurde ongeveer een uur. En achteraf had dit langer gemoeten.
Het ei opgestookt en ik kreeg het zowaar voor elkaar om rook te cre?ren en om de dom op 60 graden te zetten. De visjes op het rooster en dan wachten en hard werken. Als de temp onder de 60 zakte was er geen rook meer en regelmatig begon de temp juist weer te snel te stijgen. Je kon echt geen moment verzaken. Langzaam maar zeker steeg uiteindelijk de temp richt de 85 graden om zodoende rook te behouden. En na ruim 2 uur waren de visjes klaar. Het zag er geweldig uit, smaakte redelijk. Had van ons nog wel iets meer rooksmaak aan mogen zitten. Het was wel jammer dat de vis te droog was geworden. Maar voor de eerste keer was ik redelijk tevreden.
Daarnaast had ik nog een Poon gescoord maar helaas geen foto.....
En het ergste..... Ik heb geen foto's gemaakt van het toetje! verse abrikozen in bladerdeeg op een bedje van eigen gemaakte vanille banketbakkersroom, na het maken van de room vergeten foto's te maken
Goede reden om het weer te maken!
Ik heb hier eikenhout snippers voor gebruikt omdat ik geen houtmot bezit.
Eerst de vis pekelen

Het ei opgestookt en ik kreeg het zowaar voor elkaar om rook te cre?ren en om de dom op 60 graden te zetten. De visjes op het rooster en dan wachten en hard werken. Als de temp onder de 60 zakte was er geen rook meer en regelmatig begon de temp juist weer te snel te stijgen. Je kon echt geen moment verzaken. Langzaam maar zeker steeg uiteindelijk de temp richt de 85 graden om zodoende rook te behouden. En na ruim 2 uur waren de visjes klaar. Het zag er geweldig uit, smaakte redelijk. Had van ons nog wel iets meer rooksmaak aan mogen zitten. Het was wel jammer dat de vis te droog was geworden. Maar voor de eerste keer was ik redelijk tevreden.



Daarnaast had ik nog een Poon gescoord maar helaas geen foto.....
En het ergste..... Ik heb geen foto's gemaakt van het toetje! verse abrikozen in bladerdeeg op een bedje van eigen gemaakte vanille banketbakkersroom, na het maken van de room vergeten foto's te maken

Goede reden om het weer te maken!